Hoogwaardige donzen dekbedden; klaar voor de winter!

Hoogwaardige donzen dekbedden; klaar voor de winter!

Hoogwaardige donzen dekbedden; winterklaar

De eerste officiële nachtvorst heeft zich al aangedragen en ook de komende nachten kan het vaak koud worden, tot wel -4 graden. Tijd om je warme dekbed op bed te leggen! Onder een donzen dekbed van Snoozing geniet jij van maximaal slaapcomfort. Het houdt je warm, voelt luchtig aan en je kunt er lekker onder wegkruipen. Ideaal voor in de winter. Ook profiteer je met de donzen dekbedden van Snoozing van een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ontdek de collectie en meer voordelen van dons!

De voordelen van dons

Donzen dekbedden hebben een erg hoge isolatiewaarde waardoor ze je lichaamswarmte goed vasthouden. Perfect voor tijdens de koude wintermaanden. Daarnaast is dons zeer hygiënisch. Het materiaal voert transpiratievocht goed af, waardoor het zijn frisheid behoudt en je lichaamstemperatuur de hele nacht constant blijft. Van woelen of koukleumen is dus geen sprake meer. Bovendien is een dekbed van dons volumineus, vederlicht en lekker luchtig waardoor je heerlijk onder het dekbed kunt duiken. Dons is ook geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie, want door de vochtregulerende eigenschappen is het materiaal geen fijn leefklimaat voor de huisstofmijt.

Kwaliteit van dons

De kwaliteit van dit materiaal hangt onder meer af van de verhouding in dons en veertjes. Dons houdt namelijk beter warmte vast dan veren. Veren zijn zwaarder en maken meer geluid dan dons. Een verhouding van 90% dons en 10% veertjes is dus beter dan 60% dons tegenover 40% veertjes.

Verschil tussen eenden- en ganzendons

De eigenschappen van eenden- en ganzendons zijn vrijwel gelijk, beide materialen bieden een zeer hoge isolatiewaarde in vergelijking tot andere dekbedvullingen. Het verschil zit hem echter in de soort donsvlok. Ganzendons bevat grotere donsvlokken waardoor het een hogere vulkracht en nog beter isolatievermogen heeft dan eendendons. De grotere donsvlokken zijn sterk, volumineus en elastisch. Voor de meest hoogwaardige en lichte donzen dekbedden wordt daarom meestal ganzendons gebruikt. Het is echter niet zo dat ganzendons altijd beter is, een hoogwaardige kwaliteit eendendons dekbed met een goede verhouding van dons en veren is soms te verkiezen boven een ganzendons dekbed met een lager volume.

Dons keurmerken
De keurmerken waaraan dons voldoet

Welk Snoozing donzen dekbed past bij jou?

Wil jij genieten van een uitstekende kwaliteit en een voordelige prijs? Kies dan voor een van de donzen dekbedden van Snoozing. We hebben maar liefst drie donzen dekbedden in verschillende kwaliteit. Alle dekbedden zijn voorzien van een zeer dichtgeweven tijk van 100% percale katoen met NOMITE-label. De dekbedden zijn hierdoor ook geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. Alle donzen vullingen voldoen aan de Europese Norm 12934, bevatten het Downpass label en zijn voorzien van het Downafresh® label. De Snoozing dekbedden worden overigens gewoon in Nederland geproduceerd. Slaap jij morgenavond onder het Mont Ventoux, Olympus of Mont Blanc dekbed?

Snoozing donzen dekbedden >>

Snoozing Mont Ventoux

Ben jij op zoek naar een scherp geprijsd donzen dekbed? Dit 4-seizoenen Mont Ventoux dekbed van Snoozing is van goede kwaliteit en heeft een vulling van 60% eendendons en 40% eendenveertjes.

 

Snoozing Olympus

Ga voor goud en geniet elk seizoen van de luxe van dons met dit 4-seizoenen dekbed van Snoozing. Het Olympus dekbed is een puur Nederlands product en biedt een comfortabele nachtrust. De donzen vulling bestaat uit 90% eendendons en 10% eendenveertjes.

 

Snoozing Mont Blanc

Onder het Mont Blanc 4-seizoenen dekbed van Snoozing kun je genieten van het luxe comfort van puur ganzendons! Dit heerlijk lichte dekbed van Nederlandse makelij heeft een vulling van 100% witte Europese ganzendons.

 

En onder welk donzen dekbed kruip jij deze winter?

Vorig artikel
VTWonen Flanel dekbedovertrek
Volgend artikel
VT Wonen jersey dekbedovertrek