Jersey dekbedovertrekken: Comfy & Casual

Jersey dekbedovertrekken: Comfy & Casual

VT Wonen jersey dekbedovertrek

Jersey dekbedovertrekken zijn heerlijk zacht en comfortabel. Alsof je slaapt in je favoriete T-shirt! Hoewel het materiaal jersey de meeste mensen vooral doet denken aan hoeslakens, is deze soepele en elastische stof ook bijzonder geschikt voor dekbedhoezen. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van jersey beddengoed? We leggen het graag aan je uit.

Wat is jersey?

Jersey of tricot is een gebreide stof waarvoor slechts één enkele draad wordt gebruikt. Dus de naam op zich zegt niets over het soort garen. Zowel katoen, wol als polyester kunnen namelijk worden gebreid. Maar in het geval van jersey dekbedovertrekken valt de keuze meestal op katoen. Door de gebreide structuur heeft jersey meer rek dan geweven stoffen. Daarnaast is deze zogenaamde Single Jersey eenvoudig te herkennen aan het V-patroon aan de voorkant en de lusjes aan de achterkant. In tegenstelling tot Double Jersey. Deze variant is namelijk met twee sets naalden gebreid waardoor een extra dikke en stevige stof ontstaat die aan beide zijden hetzelfde v-patroon laat zien.

Voordelen van een jersey dekbedovertrek

Katoenen jersey combineert alle natuurlijke eigenschappen van katoenvezels met de rekbaarheid van een gebreide stof. Daardoor voelen onze jersey dekbedovertrekken extra zacht op de huid en houden ze je comfortabel warm. Het goede ademende en vochtabsorberende vermogen van de fijne stretch stof draagt verder bij aan ultiem slaapcomfort in ieder seizoen. Katoen is van nature stevig en slijtvast, zodat je lekker lang kunt genieten van jouw nieuwe dekbedovertrek. Nog een belangrijk voordeel van jersey beddengoed: het kreukt nauwelijks, dus je hoeft het niet te strijken!

Snoozing Brigitte jersey dekbedovertrek
Snoozing Brigitte jersey dekbedovertrek

Trendy en casual

Onze jersey dekbedovertrekken staan niet alleen garant voor een goede en ontspannen nachtrust, maar geven je slaapkamer ook nog eens een stoere casual look. Kies bij voorbeeld voor de stijlvolle modellen van topmerken als VT Wonen en Essenza. Met hun sobere grijstinten en andere neutrale kleuren passen ze perfect in een industriële woontrend. De zachte en soepel vallende stof vormt bovendien een spannend contrast met de robuuste materialen die vaak worden gebruikt in deze interieurstijl, zoals metaal en beton.

Jersey hoeslakens

Je favoriete jersey dekbedovertrek slaapt natuurlijk het lekkerst in combinatie met een bijpassend hoeslaken. In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment van jersey hoeslakens in alle kleuren en maten. Zo verander je jouw bed eenvoudig in de ultieme ontspanningsplek waar je helemaal tot rust komt. Het enige nadeel? Vroeg opstaan wordt natuurlijk wel een enorme uitdaging!

Wat is jouw favoriete jersey dekbedovertrek?

Vorig artikel
Hoogwaardige donzen dekbedden; winterklaar
Volgend artikel
luxe katoen-satijn van Satin d'Or; het echte hotelgevoel