Slaapkamertrend | Dít zijn de slaapkamertrends voor het voorjaar 2021

Dít zijn de slaapkamertrends voor het voorjaar 2021

slaapkamertrends trends voorjaar voor 2021

De winter komt ten einde en de lente doet zijn intrede. Tijd om de nieuwste woontrends voor dit voorjaar onder de loep te nemen. Want wat kun je verwachten op het gebied van slaapkamer interieurs? Welke kleuren staan dit voorjaar centraal en welke materialen worden veelal gebruikt? Als je benieuwd bent naar dé slaapkamertrends en de belangrijkste must-haves voor 2021, lees dan snel verder!

Dé slaapkamertrend voor dit voorjaar

Natural Living

Dit voorjaar staat in het teken van kalmte en balans. Alles draait om stabiliteit en terugbrengen van de natuur in huis. Heb je behoefte aan rust en eenvoud? Met de slaapkamertrend Natural Living creëer je een rustgevende basis. Aardetinten als zand, grijs en taupe zorgen voor een ingetogen sfeer. Deze kleuren sluiten ook perfect aan op de Flexa kleur van het jaar: Brave Ground. Voor wat extra warmte in de slaapkamer voeg je de trendkleuren terra roze of roestbruin toe. Natuurlijke materialen als hout, wol en rotan voeren de boventoon bij deze trend. Ga voor een dekbedovertrek in prachtige zandtinten voor een luxueuze uitstraling of haal de warme zomersfeer in huis door gebruik te maken van terra kleuren, jute, pampasgras en luchtige stoffen.

Naar Natural Living trend >>

 

Vivid Jungle

Let’s get Tropical! We zijn natuurlijk in tijden niet meer op vakantie geweest en met de zomer in het voorruitzicht verlang jij wellicht al naar een verre zonvakantie. Even ontsnappen aan alle zorgen en jezelf wanen op een onbewoond eiland. Met deze slaapkamer look gaat dat zeker lukken! De Vivid Jungle trend kenmerkt zich door intense kleuren zoals donkergroen en okergeel, exotische prints, wilde dieren en gouden accenten. Eigenlijk alles wat op een tropisch eiland thuishoort. Opvallende decoraties zoals apen, zebra’s en flamingo’s die een plek krijgen als fascinerende lamp, bijzettafel of leuke accessoire maken deze slaapkamertrend compleet. Het is een mix van de welbekende Urban Jungle stijl gecombineerd met tropische vibes en vrolijke kleuren. Dromen over verre oorden hoeft niet meer, want tegenwoordig slaap jij in een tropisch paradijs!

Naar Vivid Jungle trend >>

 

 

Pretty Pastel

Met de trend Pretty Pastel maak jij je interieur fris en romantisch. En als er één plek in huis is waar de sfeer romantisch moet zijn, dan is het natuurlijk in de slaapkamer. Typerend voor deze slaapkamertrend is de speelse mix van felle kleuren en zachte dromerige pasteltinten als lila, roze, geel en lichtblauw. Deze lichte kleuren zorgen voor een positieve sfeer en geven jou dat fijne verfrissende gevoel. Een licht interieur met rotan meubels en kleurrijke accessoires vormt de basis voor deze woontrend. Deze hippe stroming past perfect bij de lente. De levendige kleuren en frisse pasteltinten geven jouw slaapkamer een vrolijke uitstraling. Klaar voor het zonnige seizoen!

Naar Pretty Pastel trend >>

 

Animal Print

Het doet er niet toe wat voor dierenprint je kiest, dit voorjaar is bijna de hele dierentuin binnen de woontrends vertegenwoordigd. Van panter tot luipaard en van tijger tot olifant; voor elk printje is wel plek in ons (slaapkamer) interieur. Hou jij meer van glamour? Kies dan voor een dekbedovertrek in kittige panterprint. Ben je toe aan een nieuwe print of wil je jezelf onderscheiden? Kies dan eens voor een dekbedovertrek met jacquard geweven zebraprint. Met de Animal Print slaapkamertrend geef je jouw kamer een stevige boost.

Naar Animal Print trend >>

 

 

Duurzaam

Duurzaamheid lijkt in 2021 een nog belangrijkere rol in ons interieur te gaan spelen, zo ook in ons slaapkamerinterieur. Bij Smulderstextiel volgen we de laatste ontwikkelingen omtrent duurzaam beddengoed dan ook op de voet. Covers & Co komt met een volledig duurzame collectie, de dekbedovertrekken namelijk voorzien van het GOTS label. Dit houdt in dat er strenge regels nageleefd worden op het gebied van schadelijke stoffen en water- en energieverbruik. Ook het ecologische beddengoedmerk Kayori komt weer met een prachtige duurzame collectie.

Nieuw dit jaar is de Remade collectie van Walra met dekbedovertrekken die voor 70% bestaan uit gerecycled katoen en voor 30% uit reguliere katoen. Het beddengoed is grotendeels gemaakt van gerecyclede PET flessen. Hoe duurzaam wil je het hebben? Steeds meer merken houden tijdens het productieproces van beddengoed rekening met de gevolgen voor mens en milieu. Zelf kan je deze woontrend toepassen door goed stil te staan bij het artikel dat je koopt. De biologische dekbedovertrekken zijn te herkennen aan de volgende labels: BCI, GOTS en Fairtrade.

Bekijk alle duurzame dekbedovertrekken >

 

 

Wat is jouw favoriete slaapkamertrend dit voorjaar? 

Laat je inspireren door de trendpagina van Smulderstextiel en ontdek hoe makkelijk en snel je een totaal andere slaapkamer creëert. Ben je op zoek naar meer slaapkamerinspiratie? Bekijk dan eens onze andere blogs of check onze Pinterest pagina om op de hoogte te blijven van de laatste slaapkamertrends.

Vorig artikel
Slaapkamer make-over? Doe mee & win!
Volgend artikel
Walra voorjaarscollectie frisse dessins met een zomerse uitstraling