De slaapkamertrends voor najaar 2022 op een rij

De slaapkamertrends voor najaar 2022 op een rij

Najaar trends 2022

Trends spelen altijd een grote rol in ons interieur. Ook voor dit najaar zijn er weer mooie trends die voor warmte en sfeer zorgen. Maak je klaar voor het najaar met de drie prominente trends van het moment. Ben jij een Retro lover, ga je voor Wabi Sabi of Hotel Chic? We zetten de trends op een rij voor de nodige inspiratie!

De woontrends voor 2022

In het voorjaar werd het al aangeduid, het jaar 2022 staat in het teken van optimisme, veerkracht en verzachting. Na een aantal maanden vol zon en vreugde is het weer tijd om de kaarsjes aan te steken. Deze positiviteit proberen we echter wel vast te houden gedurende de winter. Ondanks de gasprijzen staat warmte centraal dankzij mooie stoffen, warme materialen en heerlijk knusse plaids. Het huis voorzien we van een sfeervolle look en dat kan niet beter dan met de najaarstrends van het moment!

We mochten voor ons Truste! Magazine een kijkje nemen bij Marloes van Loesinterieurdesign. Zij is dol op interieur en mixt en matcht erop los met verschillende stijlen en trends. Zo spotten wij mooie aardetinten, veel ronde vormen en klassieke details. Met het Beddinghouse Raya dekbedovertrek en een warme Unique Living Torvah plaid creëert zij veel sfeer in haar slaapkamer. Een plaatje om te zien!

70’s Retro

Back to the seventies! De trend 70’s Retro zie je zowel in de mode als het interieur sterk terug, een kleurrijke stroming die je doet verlangen naar vroegere tijden. Kenmerkend voor deze retrostijl zijn de afgeronde vormen, geometrische motieven en warme kleuren als oranje, oker en rood. De slaapkamertrend pas je eigenlijk vrij eenvoudig toe in jouw eigen slaapkamer. Door hedendaagse meubels te combineren met vintage items zet je al een grote stap in de juiste richting. Daarnaast doen houten wandpanelen het erg goed, maar ook een sprekende kleur op de muur zoals okergeel, terra of cognacbruin. Breng sfeer aan in de ruimte en stijl het met de mooiste dekbedovertrekken uit de 70’s Retro trend!

Bekijk de 70’s Retro trend >>

 

Wabi Sabi

Rust, sfeer en eenvoud maken de trend Wabi Sabi zo populair. De slaapkamertrend kenmerkt zich door de Scandinavische basis met Japanse invloeden. Robuuste materialen, een kleurenpalet met voornamelijk aardetinten en de natuurlijke materialen zoals rotan, jute, beton en marmer. De najaarscollectie bevat veel Wabi Sabi dekbedovertrekken met ingetogen prints, mooie kleuren en hoogwaardige stoffen. Breng de Wabi Sabi trend naar jouw slaapkamer door te kiezen voor een warme tint op de muren zoals beige, zand of taupe. Maak daarnaast gebruik van pure materialen zoals een jute kleed op de vloer, macramé hangers en het gebruik van stenen vazen en accessoires.

Ga naar de Wabi Sabi trend >>

 

Hotel Chic

Ontwaak iedere dag in een heuse hotelsuite met de populaire Hotel Chic trend. Een heerlijke interieurstijl voor in het slaapvertrek. De Hotel Chic trend bestaat uit rijke stoffen, een donker kleurenpalet en over het algemeen subtiele prints en patronen. De donkere kleuren zoals antraciet, aubergine en donkergroen passen perfect bij het najaar en zijn daardoor ook erg geliefd. In combinatie met velvet, fake fur en hoogwaardig katoen-satijn tover je jouw slaapkamer om tot een royale hotelsuite.

Bekijk de Hotel Chic trend >>

 

Welke trend spreekt jou aan?

Vorig artikel
Volgend artikel
Silvana Colortemp winterdekbedden