Essenza x Mauritshuis; een bijzondere samenwerking

Essenza x Mauritshuis; een bijzondere samenwerking

Het prominente merk Essenza ontwikkelt al ruim 30 jaar met grote passie typerende dessins voor een stijlvolle, chique slaapkamer. De collecties kenmerken zich door de royale bloemenprints en sierlijke natuurelementen. Een samenwerking met een groots museum zoals het Mauritshuis was altijd een gedroomde stap. De collectie is een prachtige manier om kunst richting het slaapvertrek te verplaatsen. Welk dessin is jouw favoriet?

Essenza x Mauritshuis

Voor Essenza is kunst van de hand van Hollandse Meesters al jarenlang een grote bron van inspiratie. Royale bloemenprints met veel warmte en diepte stelen de show en kennen grote populariteit. Een mooie, logische stap is daarom een samenwerking met het Mauritshuis. De collectie van het geroemde museum bestaat uit wereldberoemde werken, zoals Rembrandt, Vermeer en Rubens. De schilderijen worden vertaald naar een serie dekbedovertrekken, geheel in de stijl zoals we van Essenza gewend zijn.

De sierlijke, royale stijl van Essenza sluit naadloos aan op de 17-eeuwse kunst van het Mauritshuis. De bloemstillevens worden in een modern jasje gestoken en het bekende Meisje met de Parel wordt met een ‘Essenza sausje’ overgoten. Geniet ongestoord van deze prachtige kunstwerken, heerlijk op bed.

De collectie

De collectie Essenza for Mauritshuis bestaat uit 6 dekbedovertrekken. Essenza heeft haar oog laten vallen op een aantal meesterwerken uit de kunstcollectie en deze als grote inspiratiebron gebruikt. Sommige dekbedovertrekken zijn voor een groot deel gebaseerd op een meesterwerk, andere dessins bevatten slechts accenten uit een schilderij.

Mooie voorbeelden zijn de dekbedovertrekken Flower Statement en Gallery of Roses. Hiervoor zijn slechts elementen van een schilderij gebruikt en in de typerende Essenza-stijl vormgegeven. Het Elegant View dekbedovertrek is gebaseerd op het werk van Cornelis Vroom ‘Rivierenlandschap gezien door de bomen’. De print is aangevuld met verstilde bloemen in sprekende kleuren én een subtiele paisleyprint. Het serene plaatje krijgt zo toch een heel kenmerkende Essenza-uitstraling.

Het Meisje met de Parel is hoogstwaarschijnlijk onder het publiek  het bekendst. Het werk van Johannes Vermeer is de grote inspiratie voor het Floral Girl dekbedovertrek. Om het dessin een sierlijkere uitstraling te geven is de zwarte achtergrond verrijkt met bloemen afkomstig uit andere kunstwerken van het Mauritshuis. De okergele paisleyprint aan de achterzijde vormt een mooie link met de goudgele accenten aan de voorkant.

Het Mauritshuis

In hartje Den Haag ligt het internationaal geroemde Mauritshuis. Het museum beschikt over een eeuwenoude collectie meesterwerken.  Het  iconische werk van Johannes Vermeer ‘Het Meisje met de Parel’ behoort hier ook toe. De collectie schilderijen is wereldwijd bekend en is al eeuwenlang een grote bron van inspiratie.

De populariteit van het museum en de belangstelling voor de grootse werken geeft aan dat eeuwenoude kunst hedendaags nog actueel is. Des te meer een reden om de krachten te bundelen en een samenwerking op te zetten tussen het elegante, hoogwaardige Essenza en de rijke kunstcollectie van het Mauritshuis.  Het is een hele mooie manier om zeer waardevolle kunst met een nog breder publiek te delen.

Hoge kwaliteit

De collectie Essenza for Mauritshuis wordt gemaakt van hoogwaardig materiaal van uitstekende kwaliteit. Er is gekozen voor katoen-satijn, een prachtige stof met een chique uitstraling. De stof sluit perfect aan op de algehele vormgeving van deze Essenza x Mauritshuis collectie. Katoen-satijn staat bekend als zeer zacht en soepel, de stof wordt namelijk met een hogere draaddichtheid geweven waardoor het katoen extra zacht en glad aanvoelt. Verder is katoen-satijn een heerlijke stof met goed ventilerende en vocht absorberende eigenschappen, de vele voordelen dragen sterk bij aan ultiem slaapcomfort.

Ben jij ook zo gecharmeerd van deze limited edition collectie van Essenza? 

Vorig artikel
Volgend artikel
Walra Classic Stripe dekbedovertrek