Slaap beter dankzij chocolade!

Slaap beter dankzij chocolade!

Goed nieuws voor alle chocoladeverslaafden! Volgens onderzoek helpt pure chocolade je namelijk om beter te slapen. Als dat geen goede reden is om chocola te eten …

Magnesium

In pure chocolade zit namelijk veel magnesium en juist dit stofje lijkt invloed te hebben op onze biologische klok. Maar hoe komt dit dan? Uit het onderzoek van de Universiteit Edinburgh en Cambridge is gebleken dat magnesium een eigen ‘klok’ heeft met een 24-uurs cyclus. Klinkt bekend, want laten wij nu ook 24 uur hebben in een dag. Tijdens deze 24 uur kent het mineraal net als ons een rust- en een energieke periode, waarbij magnesium een stabiel ‘slaapritme’ heeft.

Een beter slaapritme

Door dit slaapritme slaap je zelfs beter wanneer je voedingsmiddelen eet met veel magnesium, zoals pure chocolade. Het ritme van magnesium helpt namelijk onze eigen interne klok goed af te stellen. Zo leert onze biologische klok een vast ritme aan en voelt je lichaam beter aan wanneer het bedtijd is en ook wanneer we weer ‘wakker’ zijn. Ook zorgt de aanwezigheid van magnesium ervoor dat op de juiste momenten energie vrijkomt. Hierdoor lig je niet meer in de bed te stuiteren van de energie, maar juist overdag wanneer je het wel nodig hebt!

Geen fan van chocolade? Magnesium zit ook veel in bananen, noten, vis, avocado’s en nog vele andere lekkere voedingsmiddelen.

bron: Edinburgh News

Vorig artikel
Slaapgewoontes buitenland
Volgend artikel