Nieuw: bamboe beddengoed van Polydaun

Nieuw: bamboe beddengoed van Polydaun

Polydaun bamboe beddengoed duurzaam milieuvriendelijk

Bamboe beddengoed wordt steeds populairder. Bamboe is een milieuvriendelijk materiaal, sterk vochtabsorberend en daardoor ook ideaal voor in de zomer. Als expert op het gebied van slaapcomfort heeft Polydaun een aantal nieuwe hoofdkussens en een bijpassend dekbed van bamboe aan haar assortiment toegevoegd. Het materiaal heeft een antibacteriële werking en voelt lekker koel aan in de lente en zomer. Zo word je heerlijk fris en uitgerust wakker, elke dag weer.

Milieuvriendelijk bamboe

Bamboe is een grassoort die enorm snel groeit. Hierbij is geen extra water of pesticiden nodig, het enige wat noodzakelijk is om te groeien is zonlicht. Na het kappen van bamboe blijven de wortels staan, waarna bamboe gemakkelijk opnieuw groeit en meermaals kan worden geoogst. Daarnaast neemt bamboe 35% meer CO² op in vergelijking tot andere planten, waardoor het ook bijdraagt aan de vermindering van het broeikaseffect. Bamboe is dus een heel duurzaam materiaal.

Bamboe

De enige kanttekening is het productieproces van grondstof tot textiel. Om van bamboe houtpulp te kunnen maken worden chemicaliën toegevoegd die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Gelukkig wordt er hard gewerkt aan meer milieuvriendelijke productietechnieken, zoals het toepassen van gesloten systemen waarbij afvalstoffen worden hergebruikt en niet terugkomen in de natuur en het toevoegen van (minder gevaarlijke) natuurlijke enzymen in plaats van chemicaliën. Ondanks dit bezwaar, is bamboe vooralsnog veel milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld het traditionele katoen.

Bamboe hoofdkussens

Polydaun heeft twee nieuwe hoofdkussens aan het assortiment toegevoegd. Het Balance Bamboo Premium en het Balance Bamboo Delux hoofdkussen. Beide hoofdkussens zijn gemaakt van milieuvriendelijke en gerecyclede materialen. Een milieubewuste keuze dus! De tijk van de hoofdkussens is gemaakt van bamboe, een natuurlijk materiaal dat licht en zacht aanvoelt. Door de sterk vochtabsorberende en warmteregulerende eigenschappen is het erg geschikt voor beddengoed. De stof voelt koel aan in de zomer en prettig warm in de winter. Dankzij de goede warmte-regulatie is het daarnaast ook prettig voor de warme nachten en voor mensen die ’s nachts veel transpireren.

De vulling van de hoofdkussens bestaat uit synthetische vezelbolletjes gemaakt van gerecyclede PET flessen. Deze vulling is zeer veerkrachtig waardoor de hoofdkussens zich eenvoudig naar je hoofd en nek vormen voor een optimale ondersteuning. De kussens hebben een gemiddelde stevigheid en passen het best bij een medium matras. Het Polydaun Balance Bamboo Premium hoofdkussen en het Balance Bamboo Premium hoofdkussen zijn vooral geschikt voor rug- en zijslapers. Houd je van een iets lager kussen en slaap je ook regelmatig op je buik? Dan kun je beter voor het Balance Bamboo Delux hoofdkussen kiezen.

Bekijk hier het complete overzicht van alle kussenvullingen.

Verschil puntkussen & boxmodel

Kussens zijn er in allerlei soorten en maten. Het Balance Bamboo Delux en Premium hoofdkussen komen op het gebied van vulling en tijk overeen, maar verschillen van vorm. Het ene hoofdkussen is een boxmodel en het andere een puntmodel, maar wat betekent dit precies? En voor welke slaapbehoefte is het model het meest geschikt?

Boxmodel

Boxmodel

Dit hoofdkussen heeft een vierkante vorm met twee stikranden (de tijk). Omdat het op een box lijkt krijgt deze kussenvorm de naam boxmodel. Dit model is hoger dan een puntmodel. Een boxkussen is vanwege de opstaande rand uitermate geschikt voor zij- en rugslapers. Het kussen is vormvast waardoor het ook dient als een natuurlijke neksteun.

  • Stevig
  • Goede ondersteuning
  • Geschikt voor rug- en zijslapers

Puntmodel

Puntmodel

Het puntmodel is een traditioneel kussen. Het verschil met het boxkussen is dat het puntkussen maar één stikrand (tijk) bevat. Daardoor is dit model lager en flexibeler qua vorm. Een puntmodel kussen is daarmee vooral geschikt voor buikslapers of mensen die op een iets platter of lager kussen willen slapen.

  • Ook geschikt voor buikslapers
  • Zacht
  • Comfortabel

Bamboe zomerdekbed

Bij een bamboe hoofdkussen past natuurlijk ook een bamboe dekbed. Buiten blijft het al langer licht en we gaan richting het voorjaar. Kijk jij stiekem al uit naar die warme zomeravonden? Een nadeel is dat het in de slaapkamer dan ook warm kan worden. Polydaun heeft daarom een ruim assortiment dekbedden die aansluiten bij iedere slaapbehoefte en elk slaapklimaat. Het Polydaun Bamboe zomerdekbed  is perfect voor de warme lente- en zomermaanden. Ook voor onrustige woelers en mensen die veel transpireren tijdens het slapen is dit zomerdekbed een uitkomst.

Het dekbed met warmteklasse 4 is gevuld met 100% bamboe, een natuurlijk materiaal met een zeer sterk vochtabsorberend vermogen, maar liefst 40% hoger dan katoen! In de zomer ademt de stof doordat de bamboevezels zich door de warmte uitzetten, terwijl in de winter de vezels juist weer dichter naar elkaar toetrekken wat zorgt voor een warmte-isolerend effect. Daarnaast is bamboe licht van gewicht, lekker zacht en milieuvriendelijk. Dit heerlijk koele dekbed heeft van nature een sterke antibacteriële en anti-allergische werking. Het is dus ook geschikt voor mensen met een huisstofmijt allergie.

En wil jij ook genieten van de voordelen van een bamboe hoofdkussen of dekbed? Neem dan een kijkje in onze webshop.

Vorig artikel
Waarom wrijf je in je ogen als je moe bent
Volgend artikel
nieuwe collectie beddengoed voorjaar 2020