Last van huisstofmijtallergie? Een anti-allergisch hoofdkussen van Polydaun biedt uitkomst!

Last van huisstofmijtallergie? Een anti-allergisch hoofdkussen van Polydaun biedt uitkomst!

’s Nachts of ’s morgens wakker worden met rode ogen, niesbuien en een loopneus. Herkenbaar? Misschien heb je wel last van een huisstofmijtallergie. Maar wat kun je doen om de klachten door huisstofmijt te verminderen? Een van de beste maatregelen is de aanschaf van een speciaal hoofdkussen. Polydaun heeft speciale anti-allergie hoofdkussens ontwikkeld, die jou weer helpen aan een fijne nachtrust.

Dermatophagoides pteronyssinus

Derma…uhh, wat? We bedoelen de spinachtige huisstofmijt met acht pootjes die overal voorkomt en tegen elk klimaat bestand is. Behalve op grote hoogte, daar wordt de lucht te droog en kan het beestje niet overleven. In vier weken tijd groeit het eitje uit tot een volwassen huisstofmijt van circa 0,5 millimeter en leeft het twee maanden. Huisstofmijten houden het liefst van een vochtig klimaat, met weinig zonlicht en temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Ze leven in het donker en voeden zich met jouw huidschilfers. In jouw bed leven maar liefst zo’n 2 mil

joen huisstofmijten, jakkes! Je vindt ze zoal in je:

 • hoofdkussen

  Huisstofmijt
 • Matras
 • Vloerbedekking
 • Knuffels
 • Stoffering

 

Welke klachten ondervind je van huisstofmijt?

Een huisstofmijtallergie is geen pretje en al helemaal niet als je onder het verkeerde beddengoed ligt. De klachten worden vooral veroorzaakt door de uitwerpselen van de huisstofmijt, iehhl! Veelvoorkomende klachten zijn:

 • Loopneus
 • Rode en jeukende ogen
 • Niesbuien
 • Verstopte neus
 • Astmaklachten
 • Benauwdheid
 • Vermoeidheid
 • Eczeem

Wat kun je doen tegen huisstofmijt?

Het is bijna niet te doen om alle maatregelen (denk aan geen stoffering) tegen huisstofmijt te nemen. Maar dé tip voor een huisstofvrije nacht is anti-allergisch beddengoed. Het allerbelangrijkste is om te beginnen met een anti-allergisch hoofdkussen, want daar lig je tenslotte de hele nacht met je gezicht in. Hierdoor heb je direct contact met de allergenen waar jij zo allergisch voor bent. Een anti-allergisch hoofdkussen van Polydaun biedt daarom letterlijk de nodige verademing.

Polydaun anti-allergische hoofdkussens

Polydaun heeft speciaal ontwikkelde hoofdkussens voor mensen met een huisstofmijtallergie. De anti-allergie hoofdkussens bevatten een vulling waarin huisstofmijten niet graag leven en de kussens zijn vaak op hoge temperatuur te wassen. Bovendien hebben een aantal hoofdkussens een speciale behandeling tegen huisstofmijt ondergaan of een goed dicht geweven tijk, zodat een huisstofmijt zich niet kan nestelen.
Bekijk anti-allergische hoofdkussens >

Comfort-o-bol vulling & Tripleguard® behandeling
Het Polydaun Liv hoofdkussen bevat een anti-allergische vulling en is vooral geschikt voor zijslapers. De Comfort-o-bol vulling bestaat uit ultrafijne 100% polyester vezelbolletjes die het luxegevoel van dons nabootsen. De bolletjes passen zich voortduren aan jouw contouren aan waardoor je hoofd en nek optimaal ondersteund worden.
Bovendien wordt aan de polyester vezel een anorganische stof toegevoegd die wordt verweven tijdens het smeltproces. Deze gepatenteerde Tripleguard® behandeling van de vulling zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels na 24 uur voor 99% zijn verdwenen. Het hoofdkussen biedt bescherming tegen schimmels en bacteriën en heeft een permanente werking tegen huisstofmijt. Hierdoor is het hoofdkussen uitstekend geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Suprelle Protect fiberballs
Het polydaun Lotus hoofdkussen betreft een boxmodel, is vormvast en voornamelijk geschikt voor zijslapers. Dit heerlijke zachte kussen is ideaal voor mensen met een huisstofmijtallergie omdat de vulling bestaat uit gesiliconiseerde holle polyester vezel (Suprelle Protect® fiberballs). De vulling is behandeld met een extract van de Margosa plant en biedt een natuurlijke, niet-uitwasbare bescherming tegen huisstofmijt. Ook is het materiaal zacht en veerkrachtig.

Mitestop®
Slaap je graag op een steviger kussen? Dan is het Elke hoofdkussen van Polydaun een prima keuze. Het kussen is gevuld met Daunfill, een gelvulling die het comfort van dons biedt, maar de praktische eigenschappen van een synthetisch materiaal heeft. Bovendien is de percale katoenen tijk voorzien van een anti-huisstofmijt behandeling (Mitestop®). Een speciale extreem fijn geweven tijk, waar de huisstofmijt niet doorheen kan kruipen. Zo wordt voorkomen dat de huisstofmijt zich in het beddengoed nestelt, waardoor het kussen ook geschikt is voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Ben jij een rug- of zijslaper? In dat geval biedt het Polydaun Lunta hoofdkussen met medium stevigheid uitkomst. De vulling van het hoofdkussen is RDS gecertificeerd en bestaat uit 90% eendendons en 10% eendenveertjes. Bovendien is ook bij dit hoofdkussen de tijk behandelt met een anti-huisstofmijt behandeling (Mitestop®). Hierdoor voelt het hoofdkussen niet alleen zacht aan, maar is het ook geschikt voor mensen met een (huisstofmijt) allergie.

Meer tips om jouw beddengoed huisstofmijt-proof te maken lees je in deze blog.

Vorig artikel
Rugpijn tijdens of na het slapen?
Volgend artikel