Hygge: warm als een winterse trui

Hygge: warm als een winterse trui

Geen wonder dat de Scandinavische landen ieder jaar weer behoren tot de gelukkigste landen van de wereld. In het Hoge Noorden waar de winters eindeloos lang, donker en koud zijn, is knusse gezelligheid gewoon een pure noodzaak. Hygge, zoals de Denen dat noemen. Genieten van de goede dingen des levens met een knisperend haardvuur, glühwein, veel kaarsen, comfort food en natuurlijk heel veel vrienden en familie. Een onweerstaanbaar recept voor de ultieme wintersfeer!

Men neme…

Een vleugje Scandinavische natuur:

Houten meubels, een zachte schapenvacht op de vloer, een wollen plaid over de leuning van een stoel of je bed, een hertengewei aan de muur. Een schaal dennenappels uit het bos en vers gekapte haardblokken in een rieten mand vullen je huis met fijne wintergeuren. Hang een zelfgemaakte krans met hulst en dennentakken op de voordeur om je gasten welkom te heten.

Veel warmte:

Leg warme dierenvachten en knuffelzachte plaids met rendieren, sneeuwkristallen en Noorse breipatronen op de bank of op het voeteneinde van je bed. Om het echte hygge-gevoel compleet te maken, leg je stapels sierkussentjes nonchalant op de grond rond de open haard. Stook het vuur op, trek je dikke wollen sokken aan en kom helemaal tot rust met een kopje warme chocolademelk of dampende thee.

Lekker eten en drinken:

Comfort food is hyggelig! Dus vooral niet piekeren over calorieën, superfoods en de Schijf van Vijf: leef je uit in de keuken en zorg voor taart, cake en koekjes bij de koffie en een heerlijk glaasje rode wijn bij het vuur. Een mooi gedekte tafel met puur natuurlijk tafellinnen en veel kaarsen staat garant voor een fijn samenzijn en mooie herinneringen.

Goed gezelschap:

Verreweg het belangrijkste ingrediënt om een echte hygge-levenskunstenaar te worden! Of je nu zin hebt in een winterse boswandeling, een gezellige spelletjesavond, eindeloos tafelen of goede gesprekken bij de houtkachel, nodig je dierbaren uit om samen te genieten van ongedwongen gezelligheid, de Kleine Dingen en andere geluksmomenten!

 

Vorig artikel
aangepaste levertijden kerst feestdagen Smulderstextiel
Volgend artikel