Dekbedovertrekken met landschappen om heerlijk bij weg te dromen

Dekbedovertrekken met landschappen om heerlijk bij weg te dromen

At Home Tour du Monde dekbedovertrek

Gravures van exotische landschappen, je ziet ze overal. Als muurdecoratie of zelfs als behang, maar ook mooie landschap dekbedovertrekken nodigen je uit voor een adembenemende reis rond de wereld. Ze brengen niet alleen de natuur binnen handbereik, maar doen tegelijkertijd oude tijden herleven. Dus geef je slaapkamer snel een botanische make-over met een vleugje nostalgie.

Ongerepte natuur en verre oorden

Deze hippe woontrend is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Belangstelling voor de natuur en voor verre landen is van alle tijden. Maar vooral in de 19e-eeuwse Romantiek stonden idyllische landschappen met waterpartijen, palmbomen, cipressen en wilde dieren centraal. Ze kwamen tot leven in kleurrijke wandtapijten, etsen en gravures. En nu, eeuwen later, veroveren diezelfde landschappen in eindeloos veel tinten groen, blauw en bruin opnieuw onze interieurs. Met hun fijne lijnen en minutieus afgewerkte details geven zij stijl én een eigenwijs vintage tintje aan je slaapkamer.

Monochrome landschappen

Ook als je houdt van een modern interieur zonder poespas kan een dekbedovertrek met landschap print een mooie toevoeging zijn voor jouw slaapkamer. De monochrome kleurcombinaties versterken namelijk het contrast en zorgen voor diepte. Sierlijk getekende dadelpalmen of een zonovergoten Toscaans heuvellandschap geven zo eenvoudig een botanische twist aan een minimalistische inrichting. Ook in de voorjaarscollectie van het merk At Home is deze trend terug te vinden.

Toile de Jouy

Liefhebbers van de Shabby Chic stijl kunnen hun hart ophalen met onze dekbedovertrekken met romantische Toile de Jouy prints. Deze 18e-eeuwse Franse stof herken je eenvoudig aan de lieflijke heuvellandschappen en landelijke tafereeltjes in blauw op wit of rood op wit. Hoewel Toile de Jouy vroeger vooral populair was voor meubels en kleding, vormen de charmante vintage motiefjes tegenwoordig ook een belangrijke inspiratiebron voor de mooiste beddengoed collecties.

Essenza Aurelie dekbedovertrek
Essenza Aurelie dekbedovertrek

Landschap gravures in een modern jasje

Vind je de landschappen wel mooi maar zijn die gravures toch een beetje te ouderwets of te saai naar jouw smaak? Kies dan voor een trendy landschap dekbedovertrek met vrolijke kleuraccenten, in de vorm van exotische bloemen of vogels. Ook Essenza heeft zich laten inspireren door mooie landschappen in combinatie met rijke bloemenprints. Zo krijgt dit klassieke stijlthema vanzelf een extra chique en frisse uitstraling die past in ieder modern interieur.

Welk landschap dekbedovertrek zou het mooiste staan op jouw bed?

Vorig artikel
Volgend artikel
SNURK Rocket dekbedovertrek