Het bijzondere van het materiaal kapok

Het bijzondere van het materiaal kapok

Kapok

Kapok, we horen en lezen er steeds vaker over. Het is een bijzonder soort materiaal waar wij jou graag meer over willen vertellen. Het wordt vooral veel in hoofdkussens gebruikt en het biedt tal van aantrekkelijke voordelen. Wil jij graag weten welke dat zijn? Lees dan snel verder!

Wat is kapok?

Kapok is afkomstig van de kapokboom, een tropische boomsoort die voornamelijk groeit in windstreken zoals Zuid- en Centraal-Amerika, West-Afrika en het Caribisch gebied. Het is een grote boom die tot wel 70 meter hoog kan reiken. Per continent verschilt het uiterlijk van de boom enigszins. Er zijn kapokbomen met een erg brede, flessenhalsvormige stam, maar er zijn ook kapokbomen met een vrij rechte stam een stekelige schors. Hoe dan ook, ze produceren allen een vrucht waar de zaden uitkiemen tot zachte vezels. De vruchten groeien aan lange, uitgestrekte takken tot ze geoogst kunnen worden. De vezels worden verwerkt tot een zacht materiaal dat wij kennen van de kapok hoofdkussens.

De voordelen van kapok

Naast het feit dat het een geheel natuurlijk materiaal is, wat qua levensduur, onderhoud én duurzaamheid een groot pluspunt is, biedt het nog veel meer voordelen:

  • Licht en luchtig

De vezels van de kapokvrucht zijn licht en luchtig en daardoor uiterst geschikt als vulling voor een hoofdkussen.

  • Zelfreinigend

Het beschikt over zelfreinigende eigenschappen. Wassen is niet meer nodig. Dagelijks opschudden en luchten is voldoende.

  • Ventilerend en vochtregulerend

Kapok bestaat uit een holle vezel, waardoor het over een zeer goede ventilatie en vochtregulatie beschikt. Het voert vocht gemakkelijk en snel af en dat maakt het uitermate geschikt voor mensen die snel transpireren gedurende de nacht.

  • Anti-huisstofmijtallergie

Heb je last van huisstofmijtallergie? Ook dan is kapok zeker iets voor jou. De kapokvezels zijn niet aantrekkelijk voor de huisstofmijt en zij mijden daarom het natuurlijke materiaal. Een heugelijk feitje voor de mensen die graag prettig slapen, zonder last te hebben van allergische reacties.

Kapok kussen

Slapen op een kapokkussen is voor velen misschien nieuw, maar gezien de voordelen die het materiaal jou te bieden heeft is het zeer zeker het proberen waard. Het aanbod aan kapok hoofdkussens is vrij divers. Het aanbod groeit sterk, waardoor er voor ieder type slaper een passend kapokkussen te vinden is. Ben je een liefhebber van een stevig of juist medium hoofdkussen? Of kies jij liever een kussen met speciale ondersteuning voor nek en schouders? Bekijk het aanbod snel en maak jouw keuze!

Zit het hoofdkussen naar wens er niet bij? Bekijk het overzicht op Welke kussenvulling past bij jou?.

Vorig artikel
Papillon Hannah dekbedovertrek
Volgend artikel
vatten blinde mensen beter de slaap