De voordelen van een linnen dekbedovertrek

De voordelen van een linnen dekbedovertrek

Linnen dekbedovertrek

Linnen is een prachtig materiaal. Vooral in de vorm van beddengoed steelt het vele harten. Linnen beddengoed is namelijk stoer, casual, natuurlijk en luxueus. Zodra je één keer onder een linnen dekbedovertrek hebt geslapen wil je nooit meer iets anders. Maar wat maakt linnen dan zo prettig? Ontdek snel de vele voordelen van linnen beddengoed en interessante weetjes over deze natuurlijke stof.

Linnen is sterk en duurzaam

Om te beginnen met een kleine introductie over de stof; linnen wordt gewonnen uit vlas. Het is veruit de sterkste plantaardige vezel en is tot maar liefst drie keer sterker dan katoen. Dat maakt linnen sowieso al een erg fijn materiaal, omdat het lang mee gaat en daardoor duurzaam is in het gebruik. De productie van linnen is eveneens duurzaam te noemen. Vlas heeft namelijk relatief weinig water, bestrijdingsmiddelen en kunstmest nodig. Daarnaast wordt de gehele plant gebruikt en gaat er niets verloren.

Dag strijkijzer; linnen dekbedovertrek met kreuk

Ja, je ziet het helemaal goed. Een dekbedovertrek van linnen hoef je eigenlijk niet te strijken. Mocht je een fervent strijker zijn, dan is deze boodschap niet aan jou besteed. Maar de natuurlijke look van linnen komt perfect tot zijn recht zodra de stof aan de lucht droogt en niet wordt gestreken. Een casual kreuk die wij in ieder geval prachtig vinden.

Linnen dekbedovertrek
De natuurlijke kreuk van linnen beddengoed

Gewassen linnen dekbedovertrek voelt extra zacht

Na aankoop van een mooi linnen overtrek is het altijd aan te raden deze alvorens je het gebruikt te wassen. Gedurende het productieproces wordt de stof geverfd en meerdere malen gewassen, maar de laatste verfresten was je er zelf uit. Daarnaast voelt een hagelnieuw linnen dekbedovertrek ietwat stug aan. Door het te wassen wordt linnen zachter. Hoe vaker je linnen wast, hoe comfortabeler en zachter het wordt. Een fris gewassen linnen dekbedovertrek mag in de droger, maar kies dan altijd voor een lage temperatuur. Drogen in de buitenlucht is een betere, duurzamere optie én het draagt bij aan de casual uitstraling van jouw beddengoed.

Linnen dekbedovertrekken voor ieder seizoen

Een linnen bedovertrek biedt in ieder jaargetijde optimaal slaapcomfort. Velen denken dat linnen een typisch zomers stofje is, maar zij hebben het mis. Linnen beddengoed is niet alleen heerlijk zacht en soepel, het beschikt ook over een uitstekende warmteregulerende functie. In de winter houdt linnen je heerlijk warm en neemt het de lichaamstemperatuur moeiteloos over. In de zomer daarentegen komen de van nature zeer goede ventilerende en vochtabsorberende eigenschappen van pas. Linnen absorbeert moeiteloos transpiratievocht, zonder dat het overtrek vochtig aanvoelt. Daarmee is linnen beddengoed perfect voor warme, klamme nachten en mensen die veel transpireren. Linnen dekbedhoezen zijn daarom geschikt voor ieder moment!

Vorig artikel
Volgend artikel
Een witte slaapkamer met Papillon