Inspiratie: mooie dekbedovertrekken van katoen-satijn

Inspiratie: mooie dekbedovertrekken van katoen-satijn

Essenza Scarlett dekbedovertrek

Katoen-satijn is een prachtig materiaal. Het is zacht, soepel en heeft een luxueuze uitstraling. Is het enkel een stof voor in de chique gestylede slaapkamer? Zeer zeker niet! Het is een heerlijke stof van hoogwaardige kwaliteit, waarbij je geniet van de vele positieve eigenschappen die bijdragen aan jouw slaapcomfort. Ook dit seizoen zijn er weer veel merken die gekozen hebben voor katoen satijn dekbedovertrekken. Wij laten jou graag een aantal mooie dessins zien!

Chique katoen-satijn

Satijn is geen stof, maar een weeftechniek. Voor katoen-satijn wordt vanzelfsprekend gebruik gemaakt van hoogwaardig katoen. Het alom bekende materiaal wordt met een speciale satijnbinding geweven, waardoor de stof gladder en zachter aanvoelt dan reguliere katoen. Daarnaast bestaat de satijnbinding uit een hogere draaddichtheid. Reguliere katoenen dekbedovertrekken worden geweven met een gemiddelde draaddichtheid van 140, voor katoen-satijn ligt dit minimaal op 200. De hogere draaddichtheid zorgt voor een subtiele glans, waardoor satijn een over het algemeen chiquere uitstraling krijgt.

De voordelen van katoen-satijn

Een satijnen dekbedovertrek is niet alleen mooi en sprekend, het biedt nog veel meer voordelen. Doordat de stof met een hogere draaddichtheid is geweven voelt katoen-satijn nóg zachter en soepeler aan. Daarnaast is het een sterk vochtregulerend materiaal, het voelt luchtig en licht aan én het glijdt als het ware zo over je lichaam. Echter is katoen-satijn niet zodanig glad dat je bang hoeft te zijn dat je dekbed telkens uit je satijnen dekbedovertrek glijdt, daarover zeer zeker geen zorgen!

De pluspunten van katoen satijn op een rij:

  • Zachter en soepeler dan reguliere katoen.
  • Sterk vochtabsorberend.
  • Licht en luchtig.
  • Ideaal om pluizend en klittend haar tegen te gaan.
  • Perfect voor een ‘kreukvrij’ gezicht in de ochtend.
Bekijk hier alle dekbedovertrekken katoen-satijn

Veel merken kiezen voor katoen-satijn

Het hoogstaande materiaal had met name in het begin een vrij luxe status, waardoor het enkel was weggelegd voor het hogere segment. Tegenwoordig hebben vrijwel alle merken een mooi aanbod aan katoen-satijn dekbedovertrekken in de collectie, waardoor de keuze hierin ontzettend is vergroot. Ben je een liefhebber van sprekende, sprankelende prints of ga je liever voor een rustige look? Wij bieden je graag de nodige inspiratie uit onder andere de collecties van Beddinghouse, Essenza en Kardol.

Heb jij al een katoen satijn dekbedovertrek op bed liggen?

Vorig artikel
Marc O'Polo Elvor dekbedovertrek
Volgend artikel
Heckett & Lane Loza dekbedovertrek