Alles over katoen-satijn

Alles over katoen-satijn

Beddinghouse Shine dekbedovertrek

Zodra je een blik werpt op onze beddengoed collectie heb je de keuze uit tal van stoffen. Onder andere katoen, flanel, jersey, katoen renforcé én katoen-satijn. Deze laatst genoemde is bij velen favoriet. Het is een stof met een heleboel voordelen en het is werkelijk een pareltje in jouw slaapkamer. Wil jij meer weten over katoen-satijn? We geven jou een korte les over dit mooie materiaal.

Satijn?

Ondanks dat de stof bij velen geliefd is, zijn de meningen ook verdeeld. Er zijn mensen die bij het zien van de materiaalomschrijving denken; ‘Oei, satijn is niets voor mij!’. Dat kan natuurlijk, maar graag nemen wij wat vooroordelen weg. Satijn is namelijk helemaal geen materiaalsoort. Het is een weeftechniek, die in het geval van beddengoed wordt toegepast op hoogwaardig katoen. Zodra het materiaalsoort ‘satijn’ bevat zegt dit dus iets over de manier van weven. Deze zogenaamde satijnbinding geeft de stof een mooie glans en dankzij de meerdere, fijnere garens worden de draden heel dicht op elkaar geweven. Het geeft een zeer soepel, glanzend en glad resultaat. Echter is het niet zodanig glad dat je dekbed er continu uitglijdt of dat je ’s nachts telkens je satijnen dekbedovertrek kwijt bent. Geen zorgen!

Waarom kiezen voor katoen-satijn?

Naast dat katoen-satijn een mooie, luxe uitstraling heeft beschikt het over nog veel meer voordelen. Door de hogere draaddichtheid voelt de stof vele malen gladder aan dan bijvoorbeeld reguliere katoen. Heb jij in de ochtend wel eens last van een ‘gekreukt gezicht’, dat je letterlijk de vouwen in je wangen moet wegwrijven? Met een katoen-satijnen kussensloop is dat bijvoorbeeld verleden tijd. Evenals klittend of pluizig haar, ook dankzij het gladde materiaal heb je daar voortaan geen last meer van! Je glijdt als het ware over de stof en dat is in onze ogen een stukje optimaal comfort.

Bovenstaande voordelen zijn natuurlijk mooi meegenomen. Met name voor vrouwen! Verdere pluspunten zijn bijvoorbeeld de goed ademende en vochtabsorberende eigenschappen. Zodra een stof een ventilerende werking heeft, slaap je gedurende de nacht comfortabel en fris. Of wat dacht je van de luchtige touch? Zelfs in de warmere maanden slaap je prettig onder een katoen-satijnen dekbedovertrek.

Satijn vs. Zijde

Veel mensen denken dat satijn en zijde hetzelfde zijn. Helaas is dit niet juist. Waar satijn een weefmethode is, is zijde een natuurproduct. Echter lijken ze sterk op elkaar. Beide hebben een glanzend uiterlijk en zijn ideaal voor een kreukloos gezicht en glad kapsel ;). Wanneer een dekbedovertrek is vervaardigd uit zijde zal dit te allen tijde worden vermeld als 100% zijde. Het grootste verschil zit hem vooral ook in het prijskaartje. Katoen-satijn is relatief betaalbaar, terwijl een 100% zijde dekbedovertrek een veel hoger kostenplaatje heeft.

Katoen-satijn beddengoed

Merken met een groot aanbod in katoen-satijnen dekbedovertrekken zijn onder andere Essenza, Snoozing, Beddinghouse en Heckettlane. Hieronder spot je een aantal mooie dessins.

Bekijk alle dekbedovertrekken katoen-satijn

 

Naast dekbedovertrekken van katoen-satijn kan je ook kiezen voor hoeslakens gemaakt van deze prettige stof. Perfect voor een luxe uitstraling en verkrijgbaar in talloze kleuren, passend bij jouw overtrek. Zoals op onderstaande hoeslakens van Cinderella is te zien, heeft katoen-satijn dankzij de hoge draaddichtheid een mooie, subtiele glans.

Bekijk alle katoen-satijnen hoeslakens

 

Kies jij ook vaak voor katoen-satijn? Of ga je dit voortaan doen? 

Vorig artikel
Volgend artikel
SNURK James dekbedovertrek