Cinderella voorjaarscollectie: haal de Wabi Sabi trend naar je slaapkamer

Cinderella voorjaarscollectie: haal de Wabi Sabi trend naar je slaapkamer

Cinderella voorjaarscollectie: haal de Wabi Sabi trend naar je slaapkamer

Voor diverse merken is de natuur dit seizoen een belangrijke inspiratiebron geweest, zo ook voor Cinderella. De voorjaarscollectie ademt rust, eenvoud en de bloei van de natuur en sluit aan op dé slaapkamertrend van dit voorjaar: Wabi Sabi. Hierbij wordt Japans minimalisme gecombineerd met Scandinavische zachtheid. Bekijk de nieuwste dekbedovertrekken en ontdek hoe jij zelf een stijlvol Wabi Sabi interieur creëert.

Deze Japanse filosofie brengt je rust

Wellicht doet de naam je wel denken aan een sushirol of Chinees gerecht, maar niet is minder waar. Wabi Sabi is een Japanse levensfilosofie die staat voor de schoonheid van het onvolmaakte. Enerzijds draagt Wabi de rust en eenvoud van de natuur uit. Anderzijds betekent Sabi ‘de bloei van de tijd’, oftewel de slijtage en vergankelijkheid van objecten. Niet alleen in het leven maar ook design en interieur. Eenvoud, elegantie en functionaliteit staan binnen de Wabi Sabi trend centraal waarbij Scandinavische en Japanse elementen worden samengevoegd.

Cinderella voorjaarscollectie

Dekbedovertrekken in aardetinten

De Cinderella voorjaarscollectie bevat veel dessins in zachte aardetinten zoals beige, grijs, taupe en wit. Dit past goed bij het minimalisme en de naturel kleuren die je binnen de Wabi Sabi trend tegenkomt. Het prominente merk heeft drie series met effen dekbedovertrekken: Moon, Lyn en Weekend. Voor het nieuwste overtrek Moon is gekozen voor 100% katoen dat met dikke garens in een speciale platbinding geweven is. Dit maakt de stof sterk en geeft het een mooie egale uitstraling. Met de dekbedovertrekken van Cinderella creëer jij moeiteloos een serene sfeer. Een fijne slaapkamer waarin je volledig tot rust kunt komen.

Naar Cinderella voorjaarscollectie >

 

Robuuste materialen en natuurtekeningen

Een ander kenmerk van de Wabi Sabi trend is het gebruik van robuuste materialen want alles draait immers om het accepteren van imperfecties. Houten meubels en natuurlijke materialen zoals linnen, bamboe, pampas en keramiek mogen niet ontbreken. Dus verschillende dekbedovertrekken van Cinderella zijn voorzien van een mooie weefstructuur of bijzondere afwerking. Zo hebben de kussenslopen van het Moon dekbedovertrek een jeanssteek wat een stoere uitstraling geeft. En zorgt de gemêleerde stof van het Lyn dekbedovertrek voor een eigentijdse linnen look.

Verder wordt bij een Wabi Sabi interieur de schoonheid van de natuur volledig omarmt. De dekbedovertrekken binnen de Cinderella voorjaarscollectie bevatten veel dessins die geïnspireerd zijn op de natuur. Het Levy dekbedovertrek bevat een prachtige, zachte print van eucalyptusbladeren en het Marquise dekbedovertrek is voorzien van een subtiele, speelse tekening van kleine bloemetjes. Hiermee haal jij buiten naar binnen.

Organische vormen en statement pieces

Naast het gebruik van een naturel kleurenpalet en het kiezen van het juiste beddengoed, maak je jouw slaapkamerlook compleet door het toevoegen van accessoires. Bij Wabi Sabi draait het om eenvoud, want “less is more”. Dus liever een goede statement piece in plaats van allerlei curiosa. Een mooie vaas in een organische vorm met pampastakken of een grote poster achter het bed is voldoende. Wil je groots uitpakken? Bekleed een slaapkamerwand met houtenpanelen waarin de knoesten nog te zien zijn, creëer met een blokkwast een gave betonlook óf show de originele stenen muur. Het is allemaal Wabi-Sabi proof! Zo heb je een unieke mix van interieurstukken samengesteld die je slaapkamer authentiek en perfect imperfect maken.

En op wat voor manier ga jij de Wabi Sabi trend toepassen in jouw slaapkamer interieur?

Vorig artikel
Walra Vintage Cotton dekbedovertrek geel
Volgend artikel
Warm in bed? Met verkoelend beddengoed van Polydaun slaap je deze zomer aangenaam