Alles over badtextiel

Alles over badtextiel

Walra Soft Cotton badcollectie

Zin om jouw badkamer om te toveren in je eigen mini-spa met nieuw badtextiel, maar weet je niet hoe je moet kiezen? Handdoeken en washandjes kopen kan best lastig zijn, als je niet weet waar je op moet letten. Want behalve in allerlei kleuren en stijlen, zijn ze ook verkrijgbaar in tal van soorten, maten en kwaliteiten. We helpen je graag op weg aan de hand van een paar veelgestelde vragen. Zo vind je eenvoudig het badtextiel dat perfect past bij jou én jouw badkamer.

Welke soort badtextiel heb ik nodig?

Van kleine gastendoekjes tot oversized badlakens, ieder onderdeel van een badtextiel set heeft zijn eigen afmetingen, eigenschappen en functie. Daarom vind je in ons assortiment een ruime keus aan washandjes, gastendoekjes, handdoeken, douchelakens, badlakens en badmatten. We zetten ze even voor je op een rij aan de hand van dit schema, zodat je precies weet welke je nodig hebt.

Product Standaardmaat
Washandje 16 x 22 cm
Gastendoekje 30 x 50 cm
Handdoek 50 x 100 cm
Douchelaken 70 x 140 cm
Badlaken 100 x 150 cm
Badmat Van 50 x 60 cm tot 70 x 120 cm

Imagine washandjes De Witte LietaerWashandjes

Badstof washandjes zijn onmisbaar in iedere badkamer. Of je ze nu gebruikt om even snel je gezicht mee te wassen aan de wastafel of om heel je lichaam mee in te zepen onder de douche, het kleinste onderdeel van je badtextiel zorgt ervoor dat je huid iedere dag weer heerlijk schoon, fris en zacht aanvoelt. Het washandje is voorzien van een handig ophanglusje, zodat je hem na het wassen eenvoudig kunt laten drogen. Om ervoor te zorgen dat je er altijd één bij de hand hebt, worden de meeste uitvoeringen verkocht in sets van 6 stuks.

Les Fleurs gastendoekje Pip Studio

Gastendoekjes

Het kleinste formaat handdoek van het badtextiel is het gastendoekje. Ideaal om een luxe uitstraling te geven aan je toilet of badkamer, zodat je logés zich zeker welkom voelen. Daarnaast is zo’n handdoekje van 30×50 cm vooral praktisch om snel je handen of je gezicht mee af te drogen. Ze zijn verkrijgbaar per set van 3 stuks in tal van modellen en mooie kleuren, met een trendy printje of juist stijlvol effen.

Contessa handdoek De Witte Lietaer

Handdoeken

Met zijn standaard afmetingen van 50 x 100 cm is de handdoek een absolute must-have voor ieder huishouden. Net als de andere items van ons badtextiel, zijn onze handdoeken gemaakt van zachte, sterk vochtabsorberende badstof. Daardoor geniet je na het douchen of baden altijd van optimaal comfort. Hoewel sommige modellen worden verkocht per set, zijn de meeste doeken per stuk verkrijgbaar. Dus je kunt gemakkelijk verschillende kleuren combineren om je badkamer helemaal naar eigen smaak in te richten.

Blossom douchelaken Beddinghouse

Douche- en badlakens

Dankzij hun XXL formaat zijn de douchelakens en badlakens uit ons badtextiel assortiment vooral bedoeld om je lekker in te wikkelen, als je net uit een warm bad stapt of onder de douche vandaan komt. Deze luxe handdoeken van badstof of velours van hoge kwaliteit zijn niet alleen lekker warm, maar hebben ook een heerlijk zachte touch. Door hun uitstekende absorptievermogen zijn ze niet alleen handig om te gebruiken in de badkamer, maar ook na een bezoekje aan het zwembad of de sauna.

Pacifique badmat De Witte Lietaer

Badmatten

Heb jij ook zo’n hekel aan die koude tegels onder je voeten na een lekker warme douche? Maak je badtextiel dan compleet met een comfortabele badmat! Een bijkomend voordeel van deze sterk absorberende matten is bovendien dat ze voorkomen dat je uitglijdt op een natte vloer. Behalve een stuk veiliger maakt een leuke mat je badkamer ook nog eens extra stijlvol. Ze zijn te koop de meest uiteenlopende kleuren, vormen en maten, zodat er zeker eentje bij zit die helemaal aansluit bij jouw badkamerstijl.

 

Ontdek ons badtextiel

Welke kwaliteit badtextiel moet ik kiezen?

Om ervoor te zorgen dat ons badtextiel comfortabel aanvoelt en lang mooi blijft, is het gemaakt van de beste kwaliteitsmaterialen, zoals katoen, bamboe, polyester of velours. Natuurlijk heeft ieder materiaal zijn eigen voor- en nadelen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze nemen makkelijk vocht op en drogen ook weer snel. Verder kun je de kwaliteit van een handdoek ook herkennen aan het gewicht ervan dat wordt uitgedrukt in gram per m². Hoe hoger het gewicht, des te zachter de handdoek en des te langer deze meegaat. Je vindt deze kwaliteitsaanduiding onder de specificaties op de productpagina van ieder product.

Hoe was ik mijn badtextiel?

Om je zo lang mogelijk van jouw nieuwe badtextiel te laten genieten geven we je ook nog een paar tips voor het onderhoud. Was je nieuwe handdoeken en washandjes altijd voordat je ze voor de eerste keer gebruikt. Die eerste wasbeurt maakt ze namelijk extra vochtabsorberend. Door in plaats van wasverzachter een scheutje azijn toe te voegen aan de was komt je badlinnen bovendien heerlijk zacht uit de machine. Zeker als je het daarna droogt in de wasdroger en luchtig opgevouwen of opgerold opbergt in de kast. Hoewel badtextiel misschien wel zachter aanvoelt na het strijken, kunnen de vezels beschadigd raken waardoor je nieuwe handdoek minder goed droogt en sneller slijt. Dus ruim dat strijkijzer maar op en geniet liever van een welverdiend wellness momentje in jouw nieuwe thuisspa!

Met welk badtextiel maak jij jouw badkamer compleet?

Vorig artikel
Dons
Volgend artikel
Beddinghouse Peonies bedsprei