Binnenkijken: Ontdek de Japandi Chic slaapkamer van Cynthia

Binnenkijken: Ontdek de Japandi Chic slaapkamer van Cynthia

Cynthia

We nemen een kijkje in de prachtige slaapkamer van Cynthia (33), die samen met haar man Erik en hun drie kinderen Sep (5), Levi (4) en Puck (8 maanden) in een nieuwbouwhuis in Wilnis woont. Cynthia werkt in het medisch wetenschappelijk onderzoek, maar heeft daarnaast een passie voor interieurstyling, wat duidelijk terug te zien is in haar huis.

Een persoonlijke touch in een uniek thuis

Cynthia’s huis straalt persoonlijkheid uit. “Ieder huis is bijzonder, zolang je je er maar thuis voelt”, zegt ze. En dat is zeker het geval in hun woning. In plaats van kant-en-klare meubels, hebben Cynthia en Erik hun huis onder andere ingericht met een verzameling van unieke items die ze tijdens hun reizen over de hele wereld hebben verzameld. Sommige van deze items hebben een hoge emotionele waarde en maken hun interieur echt uniek. “Veel van de items in ons huis hebben we zelf gemaakt, waardoor het heel persoonlijk en bijzonder voor ons is.”

Japandi Chic: Een mix van stijlen

Als het gaat om haar woonstijl, omschrijft Cynthia het als “Japandi Chic.” In eerste instantie was ze van plan om voor een Hotel Chic stijl te gaan, maar naarmate de verbouwing vorderde, evolueerde het naar een mix van Japandi en Hotel Chic. “Tegenwoordig komen er ook steeds meer Wabi Sabi items bij, dus het is moeilijk om onze stijl in één categorie te plaatsen.” Haar slaapkamer is een oase van rust, met een mix van aardse tinten, natuurlijke materialen en een minimalistische uitstraling. “Mijn slaapkamer moet rustig, donker en stil zijn”, zegt Cynthia. Dit is voor haar essentieel om een goede nachtrust te garanderen.

De belangrijke details: Beddengoed en Styling

Cynthia is erg kieskeurig als het gaat om haar beddengoed. “Het belangrijkste is dat het er goed uitziet en past bij de stijl van de kamer”, legt ze uit. Daarnaast moet het materiaal van hoge kwaliteit zijn. Ze koos daarom voor het zachte Essenza Minte dekbedovertrek in de kleur Café Noir. Het Edo hoeslaken van Kayori paste hier perfect bij en het zandkleurige Kayori Cato plaid maakt het geheel helemaal af. Voor Cynthia is beddengoed niet alleen functioneel, maar ook een manier om iets nieuws en spannends aan de slaapkamer toe te voegen.

“Een gekke kleur of een bijzonder patroon kan een groot effect hebben, en als het niet bevalt, kun je het gemakkelijk weer omwisselen.”

De inrichting van de slaapkamer was een zorgvuldig proces. “Alles is bij mij een eeuwigdurend proces”, vertelt Cynthia lachend. “Ik begin met het verzamelen van inspiratiebeelden, bestel stalen en richt de ruimte in 3D in voordat ik definitieve keuzes maak.” Dit proces is dynamisch en flexibel, en soms verandert Cynthia van plan midden in het proces. “Ik kan ontzettend impulsief zijn, en als ik een idee heb, voer ik het vaak meteen uit.”

SHOP THE LOOK

Trots op het eindresultaat

Hoewel Cynthia geen specifiek item als haar favoriet wil aanwijzen, is ze vooral trots op het feit dat zij en Erik hun huis grotendeels zelf hebben ontworpen en ingericht. Ze hebben hun droomhuis als het ware met eigen handen gecreëerd.

Stylingtips van Cynthia

Voor anderen die hun slaapkamer willen restylen, heeft Cynthia een aantal tips. “Begin met het verzamelen van plaatjes van wat je mooi vindt, en kijk goed naar de kleuren, materialen en items die worden gebruikt.” Ze benadrukt dat je niet altijd op veilig moet spelen en bijvoorbeeld kunt kiezen voor opvallend beddengoed of een gedurfde muurkleur. “Een muur is zo opnieuw geschilderd en een kussenhoes is zo vervangen als het je toch niet bevalt.”

Voor een rustige slaapkamer raadt Cynthia aan om een beperkt kleurenpalet te kiezen en te zorgen voor voldoende opbergruimte om rommel te vermijden. “Zorg voor genoeg lichtpunten met dimbare, warme lichtbronnen om de ruimte sfeervol te maken”, voegt ze toe. Voor Cynthia is een harmonieuze slaapkamer de sleutel tot een goede nachtrust.

Wil je meer weten over Cynthia’s stijl en haar tips voor een stijlvolle slaapkamer? Volg haar op Instagram @cynterior_designs voor meer inspiratie en een kijkje in haar prachtige woning.

Vorig artikel
Good Morning dekbedovertrek
Volgend artikel
Koopjesmarkt Kapelle