Kom tot rust met de Japandi woonstijl

Kom tot rust met de Japandi woonstijl

Iedereen kent het gevoel wel van eindeloze to-do lijstjes en volle planningen. Tijdens die drukke dagen zijn de momentjes van rust spaarzaam, terwijl het juist dan extra belangrijk is om even heerlijk te ontspannen. Dan kun je de volgende dag uitgerust jouw to-do lijstje afwerken. En waar kan je beter tot rust komen dan in de slaapkamer? Laat je inspireren hoe de Japandi woontrend jouw slaapkamer omtovert tot een oase van rust.

Ontspannende aardetinten

Natuurelementen helpen je zen te worden en daarom gebruikt de interieurstijl Japandi de natuur als uitgangspunt. Deze aspecten zie je terug in de materialen en het kleurpalet die bij deze woontrend horen. Hout, bamboe en wol zijn natuurlijke producten die naadloos aansluiten bij de aardetinten die thuishoren in een Japandi interieur. Taupe, crème en ivoor klinken misschien wat somber, maar de kleuren creëren stuk voor stuk een warme sfeer. Een belangrijke factor om goed te kunnen ontspannen. In de slaapkamer pas je de trend eenvoudig toe met een stijlvol dekbedovertrek.

Scandinavische invloeden

De Japandi stijl heeft ook wel iets weg van de Scandinavische woonstijl. In een Scandinavisch interieur draait het om minimalisme, wat overeenkomt met de Wabi Sabi filosofie van de Japandi trend. Deze Japanse filosofie staat voor rust, eenvoud en elegantie. In de designs van de dekbedovertrekken zie je deze combinatie van interieurstijlen terug in verschillende grafische prints. Strakke moderne vormen zijn afkomstig uit de Scandinavische woonstijl, terwijl de organische dessins voortvloeien uit Japan. Kortom, een mooie mix van stijlen die samensmelten tot een nieuwe, populaire trend. Voor welke grafische print kies jij?

Stijlvol minimalisme

Om helemaal te ontspannen is het belangrijk prikkels te vermijden. In een Japandi interieur zijn er daarom vaak weinig accessoires. De aanwezige accessoires zijn functioneel, zodat drukte vermeden wordt. Een plaid is een leuk accessoire om je bed een chique tintje te geven, maar houdt je ook warm tijdens de koudere nachten. Hierdoor kun je optimaal genieten van een goede nachtrust, zodat je in de ochtend weer met een ontspannen gevoel opstaat, klaar voor een nieuwe dag.

 

Ontdek hier nog meer Japandi dekbedovertrekken

 

Op welke wijze ga jij de Japandi woontrend toepassen in jouw slaapkamer?

Vorig artikel
Zohome Palma dekbedovertrek - beige
Volgend artikel
Kayori Meguro dekbedovertrek - groen