Trend alert: slaapkamer in Hotel Chic stijl

Trend alert: slaapkamer in Hotel Chic stijl

trend hotel chic slaapkamer interieur

Wat is het altijd heerlijk om een aantal dagen in een hotel te overnachten en te genieten van alle luxe en weldaad. Dat echte hotelgevoel wil je toch ook thuis creëren? Eén van de woontrends van 2023 is dan ook Hotel Chic. Visgraatvloeren, staal, beigetinten en zwarte accenten vormen hierbij de basis. Bovendien is een warme, donkere slaapkamer met luxe materialen perfect voor het najaar. Ontdek hoe jij deze chique stijl in jouw slaapkamer kan toepassen.

Hotel Chic slaapkamer

Het is een vrij nieuwe woonstijl, maar daardoor niet minder populair. Waar staat Hotel Chic voor? Eigenlijk verklapt de naam het al een beetje; een chique stijl die is afgeleid van interieurs uit hotels. De woontrend zorgt voor een luxe uitstraling en is te herkennen aan de warmte tinten, donkere accenten en rijke materialen.

Warme kleuren

Er zijn een aantal kleuren bepalend voor een Hotel Chic interieur. Zwart, beige- en grijstinten mogen niet ontbreken. Hiermee creëer je meteen een warme en chique sfeer. En doordat je maar twee à drie kleurtinten gebruikt, ontstaat er een mooie ton-sur-ton look. Bovendien past Wild Wonder, de Flexa kleur van het jaar, perfect bij deze stijl. Een warme, positieve toon die de ruimte helemaal opfrist. Precies wat je nodig hebt in de slaapkamer!

Stoere en rijke materialen

Naast kleuren spelen materialen een prominente rol in de Hotel Chic stijl. Kenmerkend is de mix van stoere materialen en rijke stoffen. Kies voor een zwarte stalen deur met melkglas of schilder je kozijnen en deuren zwart voor een robuust effect. Als raambekleding kun je kiezen voor bijpassende zwarte jaloezieën en lange, velours gordijnen. Daarnaast maakt de visgraatvloer een comeback. Deze karakteristieke vloer geeft enorm veel sfeer aan de ruimte. En wil je jouw slaapkamer extra chic maken? Neem dan een behang met een speciaal reliëf of textuur voor op de wand achter je bed. Denk hierbij aan een behang met velvet afwerking, krokodillen- of slangenprint.

Inspiratie Hotel Chic interieur Pinterest
Inspiratie Hotel Chic interieur Bron: Pinterest

Hotel Chic beddengoed

Natuurlijk hoef je voor het hotelgevoel niet al deze elementen te laten terugkomen in jouw slaapkamer interieur. Met een paar aanpassingen kom jij al een heel eind! Eén van de eyecatchers in een Hotel Chic slaapkamer is vanzelfsprekend een groot bed met zacht bedlinnen waar je heerlijk op kunt neerploffen. Kies hierbij voor een dekbedovertrek in zwart, grijs of beige vervaardigd uit katoen-satijn, zoals het Sundays dekbedovertrek van Cinderella. Deze soepele en lichtglanzende stof geeft je interieur een chique touch. Tegenwoordig heb je zelfs dekbedovertrekken gemaakt van velvet (voorkant: 100% polyester velvet, achterkant: 100% katoen)! Onder meer At Home heeft dekbedovertrekken met deze gave velvet look. Dit materiaal is streelzacht, ultralicht en past perfect binnen een Hotel Chic slaapkamer.

Hotel Chic dekbedovertrek >

 

Voor ons Truste magazine mochten we dit seizoen binnenkijken bij Lisanne. Op haar Instagram @interior.by.hegeman vind je nog meer Hotel Chic interieurinspiratie. 

Luxe accessoires

Maak je Hotel Chic slaapkamer compleet met luxe accessoires. Kies voor een paar mooie statement pieces en vermijd al te veel prullaria. Zet bijvoorbeeld een mooie vaas in de vensterbank en hang twee grote schilderijen of fotolijsten op aan de muur. Zo behoud je de rustige uitstraling. Daarnaast is goede sfeerverlichting onmisbaar. In deze stijl passen rookglas hanglampen of grote lampen op de nachtkastjes in steellook of goud uitstekend. En met een hoogpolig vloerkleed onder het bed maak je de slaapkamer extra knus. Bovendien voelt het ook nog eens heerlijk zacht aan je voeten als je ’s morgens uit bed stapt. Leg verder lekker wat kussens op bed en drapeer aan het voeteneind een mooie velvet plaid of sprei voor extra weelde. Zo slaap jij voortaan in je eigen luxe 5-sterren-hotel!

Bedspreien > Plaids >

Ga jij jouw slaapkamer ook helemaal Hotel Chic maken? 

Vorig artikel
Waarom een topper hoeslaken nodig is
Volgend artikel
Lekker slapen met Cinderella hoofdkussens