Een topper hoeslaken; waarom heb je dat nodig?

Een topper hoeslaken; waarom heb je dat nodig?

Waarom een topper hoeslaken nodig is

We adviseren je met regelmaat over beddengoed, dat is nu eenmaal hetgeen waar wij veel van af weten. Graag besteden we dit keer aandacht aan het topper hoeslaken, want waarom heb je dat nu precies nodig?

Een topmatras

Wanneer je op een boxspring slaapt ben je hoogstwaarschijnlijk bekend met een topmatras, ook wel oplegmatras, dekmatras of topper genoemd. Het dunne matras, vaak gemaakt van traag- of koudschuim, biedt extra comfort en ondersteuning. Je kunt een topper ook bovenop een regulier matras leggen, bijvoorbeeld wanneer je het matras te hard vindt of graag extra comfort wilt ervaren.

Wat is een topper hoeslaken?

Een hoeslaken is een essentieel onderdeel van je beddengoed. Ook voor het topdekmatras zijn er passende topper hoeslakens verkrijgbaar. Doordat een topper dunner is dan een regulier matras gelden er andere maten. Niet zozeer in de breedte en lengte – deze blijven gelijk – maar de hoekhoogte is wel degelijk anders. De gemiddelde hoekhoogte van een matras topper bedraagt slechts 5 à 10 centimeter.

Snel naar:

1-persoons topper hoeslakens 2-persoons topper hoeslakens Lits-jumeaux topper hoeslakens

Snoozing Topper Hoeslaken

Is een hoeslaken topper nodig?

Ja! Een kort, maar krachtig antwoord op deze vraag. We leggen ook graag uit waarom een topper hoeslaken van groot belang is. Om te beginnen betreft het een stukje hygiëne. Per nacht verliest een mens gemiddeld een halve liter vocht. Hier staan we niet vaak bij stil en het klinkt ook alles behalve aantrekkelijk, maar het zijn de feitjes uit de slaapkamer. Veel kunnen we er niet tegen doen, behalve zorgen voor een goede hygiëne aan de hand van beschermend beddengoed. Het vocht dat je iedere nacht verliest trekt anders direct in het topmatras. Dit wil je vanzelfsprekend voorkomen, want vlekken en bacteriën zijn wel het laatste wat je wilt in je dure aankoop. Het gebruik van een topper hoeslaken én molton topper zijn dus een enorme aanrader!

Een topper hoeslaken draagt ook bij aan een stukje comfort. Dacht jij het onderliggende matras samen met je topper op te kunnen maken, dan heb je het mis. Een topper heeft een eigen hoeslaken nodig, zodat het topmatras in tact blijft. Het zachte, vaak schuimmateriaal, wordt geplet zodra je het reguliere matras tegelijk met de topper opmaakt. Het effect van de comfortabele, zachte topper ben je hierdoor helemaal kwijt.

Een goed passende topper molton mét mooi topper hoeslaken geeft het bed een nette uitstraling en de nodige bescherming. Zo geniet je optimaal van jouw comfortabele topdekmatras!

Snoozing topper hoeslaken zijn er in allerlei kleuren - waarom topper hoeslaken
Zit jouw favoriete kleur erbij?

Basic kleuren topper hoeslakens Kleurrijke topper hoeslakens

Voor welk topper hoeslaken kies jij?

Vorig artikel
Hoe blijf je lekker slapen met warm weer? 5 Tips!
Volgend artikel
trend hotel chic slaapkamer interieur