4-seizoenen dekbedden van Polydaun: perfect voor elk jaargetijde

4-seizoenen dekbedden van Polydaun: perfect voor elk jaargetijde

Polydaun-4-seizoenen-dekbed

Bijna herfst! De dagen worden korter en frisser, ook in de slaapkamer is dat al te merken. Maar op welk moment kun je jouw zomerdekbed nu het beste vervangen door een herfstdeel of winterdekbed? Want de ene keer koelt het ’s nachts snel af, terwijl het weer op andere dagen warm en broeierig is. Als je last hebt van deze temperatuurschommelingen, voor welk dekbed kun je dan het beste gaan? Polydaun verdiept zich al meer dan vijftig jaar in ons slaapcomfort en slaapklimaat en weet daar alles van!

Zo veranderlijk als het weer

Het weer in Nederland kan alle kanten op. In de herfst kan het erg koud en wisselvallig zijn. Maar we hebben ook mooie perioden meegemaakt; in september kan het bijvoorbeeld plaatselijk nog 25 graden zijn. Terwijl het in maart na een zachte winter in zelfs nog kan vriezen. We begrijpen dat het dan lastig is om te bepalen wanneer je precies moet overstappen op je winterdekbed. Wat is het beste moment? De meeste mensen wisselen begin oktober hun zomerdekbed om voor een warmer herfstdeel of winterdekbed. Dit is bijna tegelijk met het verzetten van de klok, van zomer- naar wintertijd. Maar ben jij erg gevoelig voor deze temperatuurschommelingen? Dan raden we je aan om te kiezen voor een 4-seizoenen dekbed van Polydaun. Voordeel van zo’n dekbed is dat je de warmte en dikte van je dekbed zelf kunt bepalen.

4-seizoenen dekbedden Polydaun

Van woelers tot koukleumen; Polydaun steekt veel energie in het ontwikkelen van producten die passen bij al onze slaapbehoeftes. Zo richten ze zich op nieuwe materialen en betere manieren om dekbedden te produceren. Met de verschillende 4-seizoenen dekbedden van Polydaun kun je eenvoudig wisselen van warmteklasse zodat de producteigenschappen zijn afgestemd op jouw wensen. Het dekbed bestaat uit meerdere delen die samengevoegd een extra warm winterdekbed vormen. Is het erg warm in de slaapkamer? Dan slaap je onder het dunste dekbed. Voelt het ineens koud in bed? Dan wissel je het dekbed om met het andere gedeelte of voeg je de delen samen. De losse delen of dekbedden geven jou precies de juiste warmte in de zomer, lente, herfst of winter. Ideaal dus het hele jaar door!

Bekijk alle dekbedden van Polydaun >>

 

Lotus dekbed – voor onrustige woelers

Heb jij ’s nachts last van woelen en overmatig transpireren? Dit kan natuurlijk liggen aan de temperatuur in de slaapkamer. Als het te warm is, zweet je logischerwijs meer. Onderschat echter niet de rol van je beddengoed. Nachtelijk transpireren wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door te slapen onder een ongeschikt dekbed. Vermijd dekbedden met warmte-isolerende eigenschappen en kies voor een dekbed gemaakt van een ventilerend materiaal. Het Lotus 4-seizoenen dekbed van Polydaun is veerkrachtig en ademend. De speciale synthetische vulling zorgt ervoor dat vocht snel wordt afgevoerd en warmte wordt vastgehouden.

 

Lotta dekbed – kruip lekker onder de wol

Houd jij van natuurlijke materialen? Het Lotta 4-seizoenen dekbed is gemaakt van pure, zuivere scheerwol en een 100% katoenen witte tijk. Het voordeel van wol is dat het ons warm houdt in de winter en koel tijdens de zomer. Daarnaast absorbeert wol luchtvochtigheid tot 39% van zijn gewicht, zodat zweten aanzienlijk wordt verminderd.

 

Elke dekbed – voor gemak & luxe

Wie voor zowel gebruiksgemak als comfort wilt gaan, heeft Polydaun het Elke 4-seizoenen dekbed ontwikkeld. Dit dons-zachte dekbed heeft namelijk een synthetische vulling, zodat jij kunt genieten van een heerlijk warm en licht dekbed tijdens de koude winternachten, dat ook nog eens gemakkelijk in onderhoud is.

 

Liv dekbed – speciaal tegen huisstofmijt

Het Liv 4-seizoenen dekbed is uitermate geschikt voor mensen met een huisstofmijt allergie. De vulling is licht, veerkrachtig, optimaal ventilerend en heerlijk zacht. Door de veerkrachtige 3D-Isocraft vulling met TripleGuard behandeling zijn bacteriën en schimmels na 24 uur voor 99% verdwenen. En deze anti-huisstofmijt werking is permanent. Ideaal!

 

Waar op te letten bij een dekbed?

Wil je meer informatie voordat je een keuze maakt? We hebben alles over verschillende dekbedmaten, -vullingen en warmteklassen voor je op een rij gezet!

Vorig artikel
Gaap! Deze dieren slapen het meest
Volgend artikel
Nieuwe collecties online