Binnenkijken: Ontdek het slaapkamer interieur van Elske

Binnenkijken: Ontdek het slaapkamer interieur van Elske

Slaapkamer interieur

Ben jij op zoek naar nieuwe inspiratie? Neem dan een kijkje in het huis van Elske (41), waar ze samenwoont met haar vriend Olaf (52), zoon Daniel (10) en hondje Sacha. Het huis in Leeuwarden is een feest van kleuren, planten en accessoires. Licht, luchtig en rustig. Dit zijn thema’s die je terug ziet komen in het huis en de slaapkamer van Elske. Laat je inspireren door het interieur dat bestaat uit een perfecte mix van industrieel, vintage, planten en DIY.

Een mix van stijl in Elske’s huis

De twee-onder-een-kapwoning waar Elske twaalf jaar geleden kwam wonen, is nu nauwelijks meer te herkennen. De enige woonitems die nooit vervangen zijn geweest in huis, zijn de industriële zwarte lampen die boven de eettafel hangen. Elske vertelt: “Deze lampen waren onze eerste aankoop samen, nog voordat we de sleutel van het huis kregen. Alles om die lampen heen is al een keer veranderd, maar de lampen blijven altijd hangen.” Pinterest, Instagram en moodboards leverden haar inspiratie en ideeën op voor de aanpak van het witte jaren tachtig huis. “Toen we twaalf jaar geleden in het huis kwamen wonen, lieten we bijna alles wit.”

“Er zijn meerdere kleurtjes de revue gepasseerd en beetje bij beetje is ons huis geworden wat het nu is.”

Binnen no-time heeft het oorspronkelijke witte interieur plaatsgemaakt voor een warme combinatie met de natuurlijke tinten: groen, bruin en zwart. De harmonie tussen deze kleuren creëert een adembenemende samenhang. “In de slaapkamer koos ik voor een behang in een verfijnde mix van beige en groen, gecombineerd met een taupekleurige boxspring. De bruintinten zijn terug te vinden in de vloer en nachtkastjes.”

Het huis van Elske staat van top tot teen vol met planten. Ze zorgen voor een fris beeld, het groen wordt ook slim ingezet als accessoire; de planten zijn een essentieel onderdeel van haar woonstijl. “Ik ben gek op planten, dus die vind je in elke ruimte terug. Bovendien blijft de kleur groen mijn favoriet.” Deze groene tinten komen door het hele huis terug, zelfs de knusse Ezra fleece plaid van Unique Living in de slaapkamer. Zodra het najaar eindigt en de winter aanbreekt, is zo’n plaid heerlijk om onder te kruipen.

De magie van samenhang in kleur

Ben je binnenkort van plan om aan de slag te gaan met je slaapkamer? Elske deelt graag wat tips: “Kies een mooi behang en gebruik dat als basis voor de rest van de slaapkamer. Kies je voor druk fotobehang? Houd dan je beddengoed wat rustiger, bijvoorbeeld effen of met een subtiele print. Ga je voor een rustige basis, laat dan je beddengoed juist opvallen! Beperk je tot maximaal vier kleuren en haal deze eventueel uit het gekozen behang.” Deze adviezen zijn dan ook terug te vinden in Elske’s slaapkamer. Het Beddinghouse Prado dekbedovertrek vormt een prachtig contrast met het rustige behang op de achtergrond. Het dessin toont een betoverend landschap met heuvels, planten en grassen. En ben je na een tijdje weer toe aan iets anders? Sla dan het dekbedovertrek om, want de achterkant heeft een effen kleur. Handig!

SHOP THE LOOK:

Op het account @mijnhuisje geeft Elske een kijkje in haar stijlvolle huis en slaapkamer.

Laat je inspireren door onze nieuwe najaarscollectie en ontdek nieuwe mogelijkheden voor je eigen slaapkamer interieur!

Vorig artikel
Volgend artikel
Nieuwe Collectie 2023