Zo breng je de beach look naar jouw slaapkamer

Zo breng je de beach look naar jouw slaapkamer

Beach look slaapkamer strandhuisstijl

Droom jij ook van een strandhuisje aan de kust? Wakker worden met het geruis van golven, een frisse zeebries door je haren en de zon op je huid. Het strand roept direct een vakantiegevoel bij je op. Zit een strandvakantie er momenteel niet in? Haal de strandsfeer dan naar je toe. Met onze tips creëer je eenvoudig een beach look in je slaapkamer.

Kenmerken van een beach look slaapkamer

Stap met je voeten in het warme zand, voel de zon op je gezicht en de wind door je haren; het strandleven is goed. Niet zo gek dus dat de beach look populair is. Op het strand kun je even je hoofd leeg maken en ontspannen. Dit effect wil je natuurlijk maar al te graag overbrengen in je slaapkamer. Voor de strandsfeer in de slaapkamer heb je maar een aantal dingen nodig: touw, schelpen, lichte kleuren, Bretonse strepen en natuurlijk bijpassend beddengoed. Zo hoef je niet meer naar verre, zomerse oorden of af te reizen naar de kust, want je haalt die zomerse vibes gewoonweg in huis. Hoe? Bekijk snel onze tips en breng je slaapkamer in strandstijl!

Ontdek de collectie van Rivièra Maison > Ontdek de collectie maritiem >

Lichte kleuren

De strandstijl staat voor rust, vrijheid en ruimte. Dit zie je ook terug in het kleurgebruik bij deze woonstijl. Geef je slaapkamermuur een lichte kleur als wit, zand of lichtblauw omdat deze kleuren doen denken aan de zee, de duinen en strandhuisjes. Bijkomend voordeel is dat wit en andere lichte kleuren je slaapplek ruimer en groter doen lijken. Liever niet verven? Je kunt die summervibes ook naar binnen halen door middel van een behangetje op een wandpaneel of dekbedovertrek. Kies hierbij voor een mooie palmbomen print, dessin van de kust of de kleuren van de zee, et voilà!

Natuurlijke materialen

Naast een neutrale basis kies je bij de beach look voor natuurlijke materialen want je wil zo dicht mogelijk bij natuur blijven. Veelgebruikte materialen zijn: hout, bamboe, jute, rotan, touw, linnen en steigerhout. Denk bijvoorbeeld aan een witte houten vloer, kleedjes van jute, een spiegel of stoel van rotan of een nachtkastje van steigerhout. Door deze materiaalkeuze lijkt het alsof de zee dichtbij is.

Zomers beddengoed

Je hoeft niet per se je hele slaapkamer interieur om te gooien voor een beach look. Alleen al door een nieuw dekbedovertrek kun je eenvoudig voor die fijne strandsfeer zorgen. Haal het strandleven in huis met de beddengoed collectie van Rivièra Maison. Of bijvoorbeeld met het Shellfish dekbedovertrek van Marjolein Bastin waarop de handgetekende schelpen en zeesterren zorgen voor een zomers tintje in de slaapkamer. Of neem een van de dekbedovertrekken van Snoozing. Zo waan je jezelf direct aan de Zeeuwse kust.

Let naast het dessin ook op de materiaalkeuze. In de zomer doe je er goed aan om voor een goed ademend materiaal te kiezen zoals katoen of linnen. Ga jij voor een te gekke boho print, prachtige schelpen of uitzicht op het strand? Ontdek de vele zomerse dessins.

Strandstijl accessoires

Maak jouw strandstijl slaapkamer af met bijpassende accessoires. Windlichten, dromenvangers, glazen potten met schelpen, zeesterren, houten bootjes, schilderijen en een rotan spiegel of hangstoel mogen niet ontbreken. Ook raam decoratie als witte shutters of zwierige gordijnen kunnen de strand look een geheel maken. Drapeer nonchalant een plaid over het bed en leg er een aantal kussens met zomerse spreuken op. Allemaal fijne eyecatchers die je slaapkamer inrichting nét een tikkeltje beter maken. Zo heb je die summervibes het hele jaar door!

Bron: Pinterest
Vorig artikel
strandlakens Kaat amsterdam
Volgend artikel
Byrklund-trendy-dekbedovertrekken-voordelige-prijs-scandinavisch