Dít zijn de 5 woontrends voor herfst 2021

Dít zijn de 5 woontrends voor herfst 2021

Dit zijn de woontrends voor herfst 2021

De zomer komt ten einde en we gaan weer over op de herfst. Tijd om dit nieuwe seizoen de woontrends onder de loep te nemen want als echte interieur addict wil je natuurlijk op de hoogte blijven van de laatste trends. Zo weet je welke items niet in jouw slaapkamer mogen ontbreken. Wat kunnen we dit najaar verwachten? Wij verklappen de interieurtrends voor dit najaar 2021!

Woontrends najaar 2021

Cosy Cottage

Tijdens de lockdowns herontdekten we het comfort van thuis en de natuur om ons heen. Traditionele bezigheden als taarten bakken, wandelen en tuinieren werden weer massaal omarmt. Vanuit daar is deze nieuwe trend ontstaan. Cosy Cottage staat voor het buitenleven en de rustieke landelijke stijl die daarbij hoort. Denk hierbij aan een knapperend haardvuur, houten cottages, dikke wollen sokken, country sferen, het Schotse noorden of de populaire serie Virgin River. Materialen als hout, wol en dierenvachtjes zijn essentieel voor deze stijl. Ook aardse kleuren, natuurtinten, ruitpatronen en gezellige accessoires mogen niet ontbreken. Minimalisme is zo 2020! Verzamelingen en curiosa; het mag weer gezien worden. Na een dag in de frisse buitenlucht te zijn geweest, trek jij je terug in jouw knusse cocon. Gezelligheid en nostalgie staan centraal in deze trend.

Ontdek de Cosy Cottage trend >

 

Warm Botanical

De Warm Botanical trend is geïnspireerd op de welbekende Urban Jungle trend, maar dan in een nieuw jasje. Waar voorheen groen vooral met wit werd gecombineerd, staan nu donkere kleuren centraal. Want een warme slaapkamer waarin jij je deze winter lekker kunt terugtrekken creëer je niet alleen met dikke dekens, maar ook met kleur. Van botanisch groen en warm okergeel tot aarderode tegenhangers. De trendkleuren voor dit najaar nemen binnen deze woontrend een belangrijke plaats in. Door een mix van intense kleuren en rijke materialen, zoals fluweel en satijn, voelt de ruimte meteen warm en luxe aan. Ook zien we veel invloeden uit de natuur terug. Denk aan planten en botanische prints. En dat is niet voor niets: planten zorgen namelijk voor een gezonde leef- en slaapomgeving. Bekijk de bijpassende dekbedovertrekken, plaids en hoeslakens en haal de natuur in huis.

Ontdek de Warm Botanical trend >

 

Cheerful Pink

Tijdens de kille, donkere dagen kunnen we wel wat vrolijkheid gebruiken, toch? Met een beetje roze lijkt alles meteen warmer en vriendelijker. De kleuren roze, wijnrood, magenta, terra en marsala voeren de boventoon in deze trend. Ze zorgen voor warmte en elegantie. Ook veroveren klassieke elementen weer een plekje in ons interieur die ons doen denken aan vervlogen tijden. Zoals schilderijen van oude meesters, en mooie sierlijsten. Samen met aarderode tinten, ronde vormen en rijke materialen, zoals velvet en katoen-satijn creëer jij een chique en romantische sfeer in de slaapkamer. Maak het geheel extra stijlvol met een dekbedovertrek met weelderige bloemenprint, velvet plaid en messing accessoires. De trend Cheerful Pink zorgt dit najaar voor een vleugje romantiek in huis. Hiermee geef jij jouw slaapkamer dit najaar een fijne boost.

Ontdek de Cheerful Pink trend >

 

Denim Blue

Dit najaar maakt blauw zijn terugkeer in de fashion en interieurwereld. Alle woontrends voor dit seizoen staan in het teken van rust en comfort, dus blauw kan hierin niet ontbreken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat blauw een rustgevende werking heeft en de beste kleur vormt voor in jouw slaapkamer. En dan hebben we het niet alleen over de muren, maar ook meubels en beddengoed. Donkerblauw geeft namelijk net iets meer karakter dan een likje zwarte verf. Bovendien oogt het origineler. Ga voor een donkerblauw dekbedovertrek met vintage washing, stoere stitch of velvet look. De kleur is er natuurlijk in allerlei verschillende tinten, van pastel tot navy, maar Denim Blue is de koploper binnen deze trend. Een robuuste, stoere kleur die uitstekend in een casual of Scandinavisch interieur past.

Ontdek de Denim Blue trend >

Hotel Chic

Een vrij nieuwe woonstijl maar daardoor niet minder populair. De Hotel Chic trend is afgeleid van de luxe interieurs uit hotels. Er zijn een aantal kleuren bepalend voor deze trend; zwart, beige- en grijstinten mogen niet ontbreken. Zo creëer je meteen een warme en chique sfeer. Kenmerkend daarnaast is de mix van stoere materialen en rijke stoffen. Denk aan zwarte kozijnen, staal look deur, behang met reliëf en velours of fluwelen meubels. Eén van de eyecatcher in een Hotel Chic slaapkamer is een groot bed met zacht bedlinnen gemaakt van katoen-satijn of velvet. Ontdek ons bijpassende beddengoed in deze stijl en creëer het echte hotelgevoel ook thuis!

Ontdek de Hotel Chic trend >

 

Welke trend is jouw favoriet?

Ben je op zoek naar meer slaapkamerinspiratie? Bekijk dan eens onze andere blogs of check onze Pinterest pagina om op de hoogte te blijven van de laatste woontrends.

Vorig artikel
Walra Boho Stitches dekbedovertrek
Volgend artikel
Essenza Elena dekbedovertrek