Was en onderhoudstips voor katoen satijn beddengoed

Was en onderhoudstips voor katoen satijn beddengoed

Katoen-satijn wassen in de wasmachine

Wanneer je een leuk katoen satijnen dekbedovertrek gevonden hebt wil je natuurlijk dat het zo lang mogelijk mooi en zacht blijft. Maar hoe doe je dat? Wat is de beste manier om je katoen satijnen beddengoed te onderhouden en te wassen? In dit blog zetten we enkele tips op een rijtje.

Voor je begint is het belangrijk om te weten dat katoen-satijn geen materiaal is, maar een manier van weven. Katoen satijnen beddengoed is gemaakt van katoen met een speciale weeftechniek. Deze zogeheten satijnbinding heeft een hogere draaddichtheid dan gewoon katoen waardoor de stof gladder en zachter aanvoelt.

1. Wassen voor het eerste gebruik

Bij de aankoop van nieuw beddengoed adviseren wij altijd het op voorhand te wassen. Je wast daarmee overtollige verf- en stofresten weg. Daarnaast neemt het dekbedovertrek ook vele malen beter vocht op na zo’n eerste wasbeurt. En wat is er nu fijner dan de geur van fris gewassen beddengoed?

2. Was binnenstebuiten

Om de kleuren zo mooi mogelijk te houden kun je het katoen-satijn dekbedovertrek beter altijd binnenstebuiten wassen. Je voorkomt hiermee onnodige slijtage en de kleuren zullen aanzienlijk mooier blijven. Daarnaast kun je zowel je beddengoed in de droger als buitenlucht drogen. De buitenlucht heeft wat ons betreft de voorkeur, maar kies dan voor een mooi plekje in de schaduw. Laat het katoen-satijnen dekbedovertrek altijd binnenstebuiten drogen om verkleuring te voorkomen.

3. Niet te veel tegelijk

Zorg dat je wasmachine niet te vol zit en was niet meer dan twee eenpersoons dekbedovertrekken of één lits-jumeaux of tweepersoons dekbedovertrek tegelijk. Zo voorkom je dat de was niet schoon is of helemaal gekreukt uit de machine komt. Tevens zorg je er voor dat de stof niet gaat pillen door wrijving met andere materialen.

4. Vloeibaar wasmiddel

Gebruik het liefst vloeibaar wasmiddel voor je katoen satijnen dekbedovertrek, maar niet te veel. Waspoeder kan invloed hebben op de fijne structuur van de stof en wasstrepen achterlaten. Haal je dekbedovertrek na het wassen zo snel mogelijk uit de trommel van de wasmachine voor een ultieme frisse geur. Zo voorkom je dat het stikt en er schimmels ontstaan waardoor je het weer opnieuw moet wassen.

5. Apart wassen

Dit is misschien wel een van de meest voor de hand liggende tips, maar sorteer je wasgoed naar kleur en wasvoorschrift. Kijk altijd goed naar de wasvoorschriften op het waslabel. Zo voorkom je dat het beddengoed verkleurt, krimpt of niet schoon wordt. Ook als je het katoen satijnen dekbedovertrek in de droger wilt doen is het belangrijk de voorschriften te lezen en het beste voor een lage temperatuur en kort programma te kiezen.

Katoen-satijnen beddengoed wassen is dus helemaal niet zo moeilijk als je met deze tips rekening houdt. Door je beddengoed met zorg te wassen en te drogen heb je extra lang plezier van je nieuwe dekbedovertrek, hoeslaken of kussensloop. Nog geen katoen-satijnen beddengoed in huis? Bekijk dan hier alle satijnen dekbedovertrekken.

Vorig artikel
Satin d'Or Rafaella dekbedovertrek
Volgend artikel
Walra Vintage Satin dekbedovertrek