Walra hamamdoeken en fouta’s: beleef de zomer in stijl!

Walra hamamdoeken en fouta’s: beleef de zomer in stijl!

Walra Soft Cotton hamamdoek

We hebben er even op moeten wachten, maar het kwik kruipt weer omhoog en de stranden lopen vol. Hoogste tijd om de perfecte beachlook uit te kiezen. Met een hamamdoek of een fouta van Walra kun je alle kanten op: naar het strand, een heerlijk dagje wellness, lekker lui picknicken in het park of misschien wel naar een festival. Stijlvol, multifunctioneel en eenvoudig mee te nemen in iedere strandtas!

Walra hamamdoeken

Hamamdoeken of peshtemals komen oorspronkelijk uit Turkije. Daar werden ze vooral gebruikt als omslagdoek tijdens een bezoek aan de hammam, het traditionele Turkse badhuis. Maar de laatste jaren is de hamamdoek bezig aan een ware opmars als hip strand & zomeraccessoire. Daarom mag hij natuurlijk ook niet ontbreken in de hoogwaardige badtextielcollectie van Walra.

Soft Cotton hamamdoek

De Soft Cotton hamamdoek is een elegante verschijning, uitgevoerd in verschillende tijdloze trendkleuren, van stoer marineblauw tot zachtroze. Het effen dessin is afgewerkt met fijne horizontale strepen en vrolijke franjes aan de uiteinden voor het ultieme strand gevoel. De handdoek is gemaakt van een mooie kwaliteit gekamde katoen (550 gr/m²). Dankzij de royale afmeting van 100×180 cm laat de heerlijk zachte en soepele stof zich gemakkelijk om je lichaam wikkelen in de sauna. Maar ook na een verfrissende duik in zee of in het zwembad komt de hamamdoek goed van pas om je snel mee af te drogen. De achterkant is namelijk afgewerkt met ultra absorberende badstof. De lichte en zachte doek droogt snel en neemt weinig ruimte in beslag in je koffer. Dus… inpakken en wegwezen!

 

Ontdek de collectie

Walra fouta’s

De fouta is afkomstig uit Tunesië waar deze traditionele omslagdoek net als de Turkse peshtemal wordt gebruikt in de hammams. Om ervoor te zorgen dat je ook daarbuiten trendy voor de dag kunt komen, biedt Walra originele fouta’s in eigentijdse kleuren. In tegenstelling tot de hamamdoeken zijn de fouta’s van Walra aan beide zijden gemaakt van 100% geweven katoen van hoogwaardige kwaliteit. De lichte stof is niet alleen zacht voor de huid, maar droogt ook bijzonder snel zonder dat er zand op blijft plakken. Daardoor is deze grote handdoek van 100×180 cm tegenwoordig ook erg populair als plaatsvervanger van het traditionele strandlaken. Een ideaal item om overal mee naartoe te nemen: het strand, de sauna of als reisdekentje.

Sunny Stripes fouta

Met zijn subtiele streeppatronen en speelse franjes geeft de Sunny Stripes fouta jouw nonchalante zomerlook een chic bohemian randje. De vergrijsde pasteltinten maken het plaatje helemaal af.

Sunshade Happiness fouta

De fouta Sunshade Happiness van Walra heeft een unieke uitstraling door het uitgebalanceerde kleurenpalet en streeppatroon. Het elegante ontwerp wordt verder geaccentueerd door de geraffineerde herringbone structuur van de stof en de gevlochten franjes aan de uiteinden. Een basic maar chic item waarmee je heerlijk nonchalant over de boulevard kunt flaneren.

Met welke hamamdoek of fouta van Walra maak jij jouw zomeroutfit compleet

Vorig artikel
Digital detox voor een betere nachtrust
Volgend artikel
Cinderella: een slaapkamer in strand stijl