Botanische dekbedovertrekken brengen de natuur dichterbij

Botanische dekbedovertrekken brengen de natuur dichterbij

Beddinghouse Banda dekbedovertrek

Bladeren van de monstera, bamboe, ginkgo biloba, varens en palmbomen dwarrelen al jaren neer in onze woon- en slaapkamers. En ook volgend jaar blijft de botanische woontrend populair. Het geheim van dit succes? Een vleugje natuur in huis helpt om te ontspannen en om nieuwe energie op te doen. Dus ga ook Back to Nature en laat je inspireren door onze selectie dekbedovertrekken met de mooiste natuurprints!

Urban Jungle

Wie droomt er nu niet van om op junglesafari te gaan? Jammer genoeg blijft het voor de meesten van ons toch bij dromen over avonturen in een exotisch regenwoud. Gelukkig haal je met een dekbedovertrek met botanische Urban Jungle print het bladerdak eenvoudig naar je slaapkamer. Grote tropische bladeren in eindeloos veel tinten groen vormen een weelderig decor voor bloemen, vlinders en vogels in opvallende contrastkleuren.

Natuur & Zen

Botanische prints zijn ook een onmisbare toevoeging voor een Zen-interieur. Deze sobere maar o zo sfeervolle woontrend die is overgewaaid uit Japan draait om eenvoud en balans, weer in verbinding komen met jezelf en je omgeving. De natuur speelt daarbij een belangrijke rol. Een dekbedovertrek met gestileerde bladeren van de ginkgo biloba, bamboe of eucalyptus in lichte nuances groen, beige of grijs brengt vanzelf licht, ruimte en sfeer in huis. De perfecte oplossing om van jouw slaapkamer de ultieme rustplek te maken.

Bekijk hier alle dekbedovertrekken natuur

Botanisch Retro

Met de opkomst van de 70’s Retro trend zijn botanische prints in warme tinten oranje, olijfgroen en bruin bezig aan een echte comeback. De dekbedovertrekken met fijne pentekeningen van bladeren en bloemen zijn tot in het kleinste detail uitgewerkt en lijken zo uit een ouderwets herbarium te komen. Behalve natuurmotieven staat deze vintage trend ook bekend om de oude landschapsgravures die tot leven komen in warme en sfeervolle kleuren.

Natuurlijk romantisch

Ook voor de romantische slaapkamer heeft de botanische woontrend veel te bieden. Subtiele bloesemtakken of een zomerse bloemenwei in lichte, zachte pastelkleuren geven je paradijsje een fijne dromerige uitstraling. Laat je verleiden door chique en luxe beddengoed van glanzende satijn of streelzachte velvet om de natuurprints een extra romantisch tintje te geven.

En met welk dekbedovertrek met botanische print ga jij Back to Nature?

Vorig artikel
Beddinghouse Fardau flanel dekbedovertrek
Volgend artikel
Walra Vintage Cotton dekbedovertrek