Trendy Terra brengt warmte en sfeer in huis

Trendy Terra brengt warmte en sfeer in huis

Beddinghouse Fardau flanel dekbedovertrek

Terra of terracotta is niet meer weg te denken uit onze interieurs. Van diep roodbruin tot zacht oranjeroze: deze natuurlijke trendkleur straalt sfeer en warmte uit, welke tint je ook kiest. Bovendien kun je er alle kanten mee op: de perfecte kleur om iedere ruimte in huis een zonnige make-over te geven. Benieuwd hoe jij dit aardse kleurenpalet kunt toepassen? We helpen je graag op weg.

Terra voor een vleugje boho

De naam “terracotta” betekent letterlijk “gebakken aarde” in het Italiaans. Het verwijst dan ook naar de kleur van de rode klei die van oudsher wordt gebruikt voor het maken van bloempotten en dakpannen. Daardoor geeft deze zomerse aardetint je huis een Mediterrane uitstraling waar je vanzelf vrolijk van wordt. Zeker als je terra combineert met natuurlijke materialen, zoals hout, rotan en linnen, en groene kamerplanten, waan je je helemaal in Toscane.

Terracotta in de slaapkamer

En waar geniet je nou het meest van wat welverdiende dolce farniente na een lange dag? In de slaapkamer natuurlijk! Een terrakleurig dekbedovertrek zorgt voor een gevoel van rust, gezelligheid en geborgenheid. Kies zachte roze of nude tinten voor een lichte Scandinavische touch of juist donkere nuances roestbruin en rood voor wat extra knusse nestwarmte. Het mooie van terra is namelijk dat deze natuurlijke kleur zo veelzijdig en eenvoudig te combineren is. Niks moet, alles mag. Dus waarom zou je je niet wagen aan stoere contrastkleuren zoals blauw of groen voor een frisse, eigentijdse slaapkamerlook?

Trendy terra plaids voor de huiskamer

Kun je niet wachten om de terracotta-trend te omarmen maar heb je geen zin om meteen aan de slag te gaan met potten verf? Een zachte plaid in warme aardetinten doet al wonderen! Bij Smulderstextiel heb je een ruime keus aan stijlvolle dekentjes in de kleur terra, in allerlei materialen en maten. Zo kruip je voor ultieme cocoonmomentjes of een avondje bingewatchen lekker weg onder een behaaglijk warme fleece plaid. Om je interieur in een handomdraai een elegante retro-look te geven combineer je een roodbruine velvet woondeken met chique accessoires van messing of koper, zoals een lampje of een kandelaar. Sfeervol én stijlvol!

Terracottalook in de badkamer

Ook de badkamer is een geschikte ruimte om natuurlijke tinten toe te passen. Warm en stralend als een zomerse zonsondergang geeft terra badtextiel jouw douche een authentieke, landelijke look. Of speel met deze chique trendkleur en luxe materialen, zoals marmer en goud, om eenvoudig je eigen luxe spa te creëren.

Italiaanse keuken

Voor veel mensen is de keuken het hart van het huis waar iedereen samenkomt om de dag door te nemen en gezellig te eten. Daarom mag terra keukentextiel ook hier zeker niet ontbreken. Met deze natuurlijke en harmonieuze kleur geef je moeiteloos sfeer en karakter aan jouw kookdomein. En zeg nu zelf, met zo’n mooie theedoek in je handen wordt de afwas toch meteen een stuk leuker?

Hoe ga jij de trendkleur terra toepassen in je interieur?

Vorig artikel
Verlanglijst van Iris
Volgend artikel
Beddinghouse Banda dekbedovertrek