Trend 70's Retro: zo krijg jij een hip 70's interieur

Trend 70’s Retro: zo krijg jij een hip 70’s interieur

Trend 70's Retro

Retro is terug! In de mode zagen we de 70’s look al eerder, maar nu zien we deze stijl ook de woonwereld veroveren. De trend 70’s Retro is geïnspireerd op de jaren 70 maar dan wel met een moderne twist. Ronde vormen, vrolijke prints, vintage meubels en kleuren als terra en groen vormen hierbij de basis. Een vleugje retro kan jouw interieur dit voorjaar helemaal opfleuren. Ontdek hoe jij deze hippe trend ook in jouw slaapkamer kan toepassen.

Slaapkamer in 70’s stijl

Muren met bruine schrootjes, druk geometrisch behang, veel planten en kleurrijke meubels. Voor sommigen roept deze tijd een fijne herinnering op, terwijl anderen het alleen kennen van oude beelden. Het komt niet als een verrassing dat de 70’s één van de trends voor 2022 is want de stijl kenmerkt zich als warm en gezellig. Iets waar we weer naar verlangen in deze tijd. De woonstijl is alleen in een modern jasje gestoken. Vroeger stond de kleur oranje centraal, nu kiezen we iets vaker voor de zachtere terra tint. Bovendien sluit de Histor kleur: Olive Sprig uitstekend aan op deze trend. Daarnaast kiezen we steeds vaker voor upcycling en recycling. Een bezoek aan de kringloop is niet meer vreemd en veel oude meubels krijgen een tweede leven. Warme kleuren, ronde vormen, botanische invloeden, vintage items; de 70s retro trend maakt een comeback!

Ontdek de 70’s Retro trend >

Kenmerken 70’s Retro trend

Warme kleuren & vrolijke prints

Het kleurenpalet is essentieel bij het creëren van een nieuwe slaapkamerlook. Combineer voor een 70’s Retro interieur aardse tinten met opvallende kleuren zoals terra, olijfgroen, lila, donkerblauw of okergeel. En beperk het niet alleen tot een gekleurde slaapkamermuur. Een kleurrijke plaid, vloerkleed of fauteuil past ook perfect in een vintage slaapkamer. Verder is deze trend niet compleet zonder diverse printjes. Vrolijke patronen en geometrische prints; het mag allemaal. Kies bijvoorbeeld voor een mooie bedsprei met structuurprint of leg een dekbedovertrek met kleurverloop en grafische motieven op bed. Zo krijgt je retro slaapkamer steeds meer vorm.

Rijke materialen & vintage meubels

Materialen die kenmerkend zijn voor de 70’s Retro trend zijn velvet, rotan, kurk, glas en hout. Struin kringlopen af voor een mooi, vintage nachtkastje of dressoir op schuine, puntige pootjes. Of ga naar een vlooienmarkt in de buurt om unieke woonaccessoires te scoren. Denk aan een retro platenspeler of kandelaar met ronde vormen. Daarnaast heeft de schrootjesmuur uit de jaren 70 plaatsgemaakt voor een modernere, strakkere muur met latjes. Dit kun je eenvoudig toepassen in de slaapkamer, bijvoorbeeld als hoofdbord achter het bed. Typerend zijn ook de macraméhangers, planten en futuristische lampen. De combinatie van nostalgische items met moderne meubels maakt je interieur persoonlijk.

70’s Retro beddengoed

Natuurlijk hoef je voor het 70’s Retro gevoel niet al deze elementen te laten terugkomen in jouw slaapkamer. Met een paar aanpassingen kom je al een heel eind. Eén van de eyecatchers in de kamer is natuurlijk je bed met zacht bedlinnen waar jij lekker op kunt neerploffen. De voorjaarscollectie van Beddinghouse sluit enorm goed aan op de 70’s Retro trend. De dekbedovertrekken hebben een mooi kleurverloop in kenmerkende kleuren en zijn voorzien van grafische motieven of botanische prints. Kies hierbij voor een dekbedovertrek van katoen-satijn. Deze stof bevat een subtiele glans en zorgt voor een chique tintje.

Daarnaast zijn materialen als velvet, corduroy en seersucker niet weg te denken uit een 70s interieur. At Home heeft prachtige dekbedovertrekken met een voorzijde van mini ribfluweel of polyester-velvet. Beide luxe stoffen die ons interieur direct een chique uitstraling geven. Combineer het beddengoed met een grote bedsprei met doorgestikte patronen of een mooie plaid van fluweel. Een rijk opgemaakt bed met verschillende kussens en dekens zorgt voor de nodige sfeer in de slaapkamer.

 

Ga jij jouw slaapkamer ook inrichten in de 70’s Retro trend?

Vorig artikel
Story Majestic Bloom
Volgend artikel
hoe schoon is jouw slaapkamer tips tegen beestjes huisstofmijt