Trend: tover je slaapkamer om tot een Urban Jungle

Trend: tover je slaapkamer om tot een Urban Jungle

De Urban Jungle trend zet zich gestaag voort, want een botanisch interieur met veel groen blijft populair. Ben jij ook jaloers op al die mensen die hun kamerplanten tiptop kunnen onderhouden? Maar heb jij geen groene vingers? Geen ramp. In deze blog lees jij hoe je jouw slaapkamer eenvoudig in een Urban Jungle kunt veranderen! Mét of zonder planten.

Botanische slaapkamer

Je creëert de Urban Jungle trend in je slaapkamer met aardse kleurtinten, natuurlijke materialen en veel groen in je interieur. Dit kan eenvoudig door je muur een groene kleur te geven, je dekbed te voorzien van een bijpassend dekbedovertrek met Urban Jungle print en natuurlijk veel planten. Typische materialen die je veel ziet terugkomen in deze stijl zijn bamboe, linnen, rotan en wol. Kies daarbij een aantal mooie accessoires, zoals een fijne plaid of een mooie vaas en jouw Urban Jungle is compleet!
Bekijk de Urban Jungle trend >>

De mooiste Urban Jungle prints

Geen groene vingers? Met een van onze dekbedovertrekken met botanische prints transformeer je jouw slaapkamer in een handomdraai in een tropisch regenwoud! Ga voor donkergroene palmbladeren, varens, tropische planten of effen groen. De botanische trend is eenvoudig te combineren met andere woonstijlen. Houd jij van de Scandinavische woonstijl met lichte kleuren en groene planten? Of kies je voor de industriële woonstijl met stoere elementen en donkere groentinten? Geef er jouw eigen twist aan, de botanische sfeer past namelijk overal bij.
Bekijk alle Urban Jungle prints >>

Planten maken je gelukkiger

Het belangrijkste in een Urban Jungle slaapkamer zijn natuurlijk planten. Planten om je heen maken je gelukkiger. Zo zorgen ze voor een ontspannen gevoel en zuiveren ze de lucht. Uit een studie van NASA blijkt zelfs dat de luchtzuiverende effecten van planten zorgen voor minder stress en een betere nachtrust. Heb jij nog weinig ervaring met tuinieren en begeven jouw planten het altijd in een mum van tijd? Geen zorgen. Er zijn een heleboel planten die heel gemakkelijk te onderhouden zijn. Denk bijvoorbeeld aan de aloë vera plant, de pannenkoekplant en de krulvaren. Met vetplanten en cactussen zit je sowieso altijd goed.

Bron: Pinterest

Hier vind je nog meer planten die je beter helpen te slapen. En hoe stijl jij de Urban Jungle trend in huis? 

Bron: NASA Clean Air Study
Vorig artikel
Ga lekker naar buiten dit paasweekend
Volgend artikel
Rugpijn tijdens of na het slapen?