7 kerst ideeën: Zo breng je jouw slaapkamer in kerstsferen

7 kerst ideeën: Zo breng je jouw slaapkamer in kerstsferen

De kerst staat voor de deur. Met Kerstmis versier je natuurlijk de kerstboom, maar vergeet ook de rest van je interieur niet te versieren met kerstdecoratie. Hier vind je een aantal leuke ideeën en tips om ook jouw slaapkamer in kerstsferen te brengen!

Kies voor een speciaal dekbedovertrek met kerst

Tegenwoordig blijft het niet alleen bij het zetten van de kerstboom. Als kerstliefhebber geef je met kerst alle ruimtes in huis een feestelijk tintje. Net als je woonkamer, moet ook je slaapkamer eraan geloven. Gelukkig hebben we bij Smulderstextiel.nl een heleboel dekbedovertrekken voorzien van de mooiste kerst dessins en de coolste winterse prints die jou helpen je slaapkamer om te toveren tot een heus winter wonderland. Op zoek naar een dekbedovertrek met een winters tafereel? Of ga je voor een overtrek met schotse ruit, kerststerren of rendieren? Laat je inspireren door ons kerst bedtextiel en maak je interieur kerstproof. Voor de koukleumen onder ons is er ook warm flanellen beddengoed. Zo zit je er met de kerst lekker warmpjes bij.

Bekijk alle dekbedovertrekken voor kerst >>

Ga voor warme plaids met winterse prints

Kies naast een dekbedovertrek met kerstdessin voor een furry plaid. Plaids heb je namelijk nooit te veel, al helemaal niet tijdens de koude decembermaand. Een plaid kun je ter decoratie op je bed leggen óf wanneer je het koud hebt, lekker om je heen slaan als je op de bank ligt. Plaids met rendieren zijn hartstikke hip én relevant ten tijde van kerst! Dit verwijst natuurlijk naar het verhaal van de kerstman met zijn rendierenslee. Houd je het liever rustig en ben je meer van de Scandinavische woonstijl? Een plaid met sterrendessin is tijdens de kerst ook onmisbaar. Ga voor textiel met een sterrenprint en creëer een betoverende look.

 

Bekijk alle kerstartikelen >>

Decoreer je slaapkamer met kerstverlichting 

Lampjes in je slaapkamer zijn altijd gezellig, of het nou kerst is of niet, maar tijdens kerst is het extra sfeervol. Dus, versier je bed! Hang lampjes bij het hoofdeinde, draai ze rond de buizen van je bedombouw of hang ze op bij je slaapkamerraam. Je kunt niet genoeg verlichting hebben! Want hoe fijn is het dat je ook ’s avonds voor het slapengaan of ’s morgens tijdens het opstaan van die heerlijk warme kerstsfeer kunt genieten?

Gooi een stapel sierkussens op je bed

Pak je het liever iets kleiner aan? Vul je bed met sierkussens met kerstmotief of een leuke kersttekst. Op die manier breng je op subtielere wijze ook een kerstlook in je slaapkamer aan. Of ga voor glitter & glamour. Dus kies voor sierkussens met een glittertje of met een glanzende metallic look. Zo kun je ook nog iets langer van je feestelijke interieur genieten.

Maak kerstdecoratie voor op je slaapkamer

Kerstdecoratie hoeft niet ingewikkeld te zijn. Pak een stolp en leg daaronder een klein winterlandschap, een rendiertje of wat kerstlampjes. De stolp kun je op je nachtkastje of ladekast zetten. Heel simpel, maar erg sfeervol. En maak van andere accessoires zoals houten takken, dennenappels en kerstverlichting de vorm van een kerstboom. Hang aan de kerstverlichting en takken een paar kerstballen op. Weer eens iets anders dan een echte kerstboom!

Versier je slaapkamerraam

Ook als je naar buiten kijkt wil je die kerstsfeer natuurlijk voelen. Teken met een witte krijtstift mooie kerststerren of rendieren op het raam. Schrijf eventueel een mooie kerstboodschap op zodat ook je buren of voorbijgangers van jouw raamdecoratie kunnen genieten. Ben je niet zo creatief? Tegenwoordig kun je ook met behulp van sjablonen en spuitsneeuw mooie creaties maken op het raam.

Zet een minikerstboom op je slaapkamer

Kun je ook geen afscheid nemen van de kerstboom als je gaat slapen? Breng dan met een minikerstboom simpelweg de kerstsfeer naar je slaapkamer. Een klein kerstboompje past makkelijk op je nachtkastje en brengt enorm veel sfeer met zich mee. Voeg er wat verlichting en een paar kerstballen aan toe en je slaapkamer is klaar voor de feestdagen!

 

Bekijk alle kerstartikelen >>

Hoe maak jij jouw slaapkamer kerstproof?

Vorig artikel
Furry Friends flanel dekbedovertrek - De 15 mooiste sinterklaascadeaus van SNURK
Volgend artikel