Haal de herfst in huis

Haal de herfst in huis

De herfst is in aantocht en dat is te merken. Niet alleen is het meteen een stuk minder zonnig, ook waait het harder en is de temperatuur aardig gedaald. Voor sommige mensen is dit een ware ramp, maar anderen noemen dit de beste tijd van het jaar. Zij willen de herfstsfeer naar binnen halen en genieten van de knusse omgeving. Wij geven tips hoe jij jouw interieur klaar voor de herfst maakt!

Zorg voor voldoende licht

Omdat het steeds vroeger donker wordt, is het belangrijk dat je het binnen goed verlicht. Maak hierbij onderscheid tussen functioneel licht en sfeerverlichting. Juist dit laatste zorgt voor dat knusse herfstgevoel en is dus onmisbaar in het najaar. Een handige toevoeging zijn dimmers, hiermee bepaal je zelf de helderheid van je lampen. Zo kun je ook eenvoudig een romantische sfeer creëren. Natuurlijk kan niks op tegen daglicht, ga daarom voor raambekleding waarbij licht binnen komt. Hiervoor zijn inbetween gordijnen of jaloezieën zeer geschikt.

Warme herfstkleuren

Kleur is bepalend voor sfeer in huis en daarom is het zo leuk om dit met het seizoen te wisselen. In de herfst zie je veel warme kleuren, deze dragen namelijk bij aan een knusse uitstraling. Combineer bijvoorbeeld de trendy kleur okergeel met bruintinten voor een optimaal herfstgevoel. Ook met groen zorg je voor een knusse en sfeervolle stijl in huis. Je woonkamer hoeft niet meteen een kleurenexplosie te worden, je kan ze ook gebruiken voor een subtiel accent. Ga bijvoorbeeld voor accessoires in echte herfstkleuren.

Een eenvoudige manier om kleur naar je slaapkamer te halen is natuurlijk met een dekbedovertrek. Bij Smulderstextiel is er volop keuze in beddengoed om jouw kamer een echt herfst gevoel te geven. Je combineert een overtrek eenvoudig met een mooie bedsprei en gekleurde kussenslopen of hoeslakens.

Bekijk hier alle dekbedovertrekken >>

Zachte materialen

Door zachte materialen in huis te halen, zorg je eenvoudig voor een warm gevoel: ideaal voor de herfst. Haal bijvoorbeeld een plaid in huis, deze voelt ultrazacht aan en is daarnaast heel comfortabel. Onder een mooie woondeken kruip je heerlijk weg om te genieten van een avondje bankhangen. Je kunt zo’n zachte stof mooi combineren met (nep)leer voor een stoer accent. Daarnaast zorgt deze combinatie voor een uniek karakter in je interieur.

Herfst decoratie

Met accessoires maak je de knusse herfstsfeer helemaal af. Je kunt het hierbij zo gek maken als je zelf wilt. Ga jij voor een kleurrijke herfst? Of houd je het liever iets subtieler?

Pompoenen zijn een populair onderdeel van de herfstdecoratie, zeker richting Halloween. Hoewel je waarschijnlijk meteen aan de grote oranje variant denkt, zijn er een heleboel andere opties. In verschillende winkels vind je decoratieve pompoenen van aardewerk in allerlei kleuren. Denk hierbij aan groen, geel en wit. Hierdoor kun je volop combineren en kiezen voor een kleurstelling die in jouw huis past.

Nog meer inspiratie en tips? Lees dan onze blog over meer herfstdecoratie.

Hoe maak jij jouw huis klaar voor de herfst?

Bron: Pinterest

Vorig artikel
Cinderella Weekend dekbedovertrek
Volgend artikel
nieuwe-collectie-najaar-2020-dekbedovertrek-beddengoed