Eindelijk op jezelf! Hoe richt je je slaapkamer in?

Eindelijk op jezelf! Hoe richt je je slaapkamer in?

Slaapkamer-inrichten-eerste-huis

Na langdurig zoeken heb je eindelijk je droomhuis of -appartement gevonden. Nu begint het echte werk pas. Na het nodige klussen kun je eindelijk alles aankleden. Maar hoe ga jij je gloednieuwe slaapkamer inrichten?

De meeste mensen weten wel hoe ze de woonkamer willen hebben. De andere kamers in huis komen vaak later aan bod. Toch is je slaapkamer minstens zo belangrijk; je brengt hier namelijk behoorlijk wat uurtjes door. Richt het dus op een manier in die jou volledig tot rust laat komen. Maar waar let je op en moet je rekening mee houden? Stiekem komt er nogal wat bij kijken.

Kleurgebruik slaapkamer

In je nieuwe woning wil je je natuurlijk thuis voelen. De inrichting speelt hierbij een belangrijke rol. De eerste keuze die je moet maken, is het kleurgebruik. Ga jij voor een neutrale tint of wil je een gave accentkleur toevoegen? Dit is geheel smaakgebonden en een eenvoudige manier om jouw slaapkamer een persoonlijke touch te geven. Door te kiezen voor lichte kleuren lijkt je kamer optisch groter. Ideaal voor kleine ruimtes!

Je kunt in de slaapkamer ook kiezen voor een accentmuur met een felle kleur of behang met een toffe print. Met gordijnen voeg je eenvoudig extra kleur toe aan de kamer.

Slaapkamermeubels

In de slaapkamer kunnen meubels uiteraard niet ontbreken. Niet alleen je bed, maar ook je nachtkastjes en je kledingkast zijn essentieel. Misschien heb je nog ruimte voor een mooi dressoir of een comfortabele stoel. Door verschillende meubels te combineren met elkaar wordt jouw slaapkamer geheel uniek en persoonlijk.

Zorg wel dat je het niet te vol zet, want dit verstoort het ontspannen gevoel van de slaapkamer. Heb jij een kleine slaapkamer? Benut de ruimte optimaal door multifunctionele meubels te plaatsen, zoals een bed met opbergruimte eronder of een opbergbankje of -poef.

Beddengoed voor je nieuwe slaapkamer

In de slaapkamer is een bed natuurlijk onmisbaar. Misschien neem je je oude bed wel mee of koop je een gloednieuwe. Zorg in ieder geval dat je beddengoed hebt dat bij jou past voor een optimale nachtrust. Hierbij is het bijvoorbeeld belangrijk dat je hoofdkussen goede ondersteuning biedt en dat jouw dekbed je warm houdt.

Ter bescherming van je matras is het verstandig om een matrasbeschermer in huis te halen. Deze zorgt ervoor dat het matras beschermd is tegen vocht en vuil, waardoor deze langer mee gaat. Hoeslakens hebben niet alleen een beschermende functie, maar kunnen ook voor een mooie kleurtoevoeging zorgen in de slaapkamer.

Dekbedovertrek als kleuraccent

De meest eenvoudige manier om je slaapkamer een nieuwe look te geven is met een dekbedovertrek. Hiermee zorg je voor een mooi kleuraccent in je interieur dat je het hele jaar door kunt wisselen. In het voorjaar zijn vooral lichte kleuren veel te zien voor een frisse uitstraling, terwijl in het najaar de donkere tinten de kast uit komen. Gelukkig is er ontzettend veel variatie, waardoor er voor iedereen iets passends te vinden is!

Met het mooie weer in aantocht is het extra leuk om voor lichte kleuren te gaan. Pastel kleuren zijn helemaal hip tegenwoordig en geven je slaapkamer een frisse uitstraling. Ben je dol op kleuren en uitbundige prints? Ga dan voor een dekbedovertrek in de Vivid Jungle trend. Voor een Scandinavische inrichting zijn er neutrale kleuren en minimalistische dessins te vinden.

Wil je de slaapkamer een elegante uitstraling geven? Voeg dan extra sierkussens toe aan je bed. Of leg een mooie bedsprei aan het voeteneind. Met deze items maak je het plaatje van jouw kamer compleet!

Accessoires in de slaapkamer

Naast de noodzakelijke onderdelen die hierboven zijn genoemd, kun je ook allerlei verschillende accessoires in je slaapkamer zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat groene toevoegingen. Planten zorgen niet alleen voor een frisse sfeer, maar zijn ook goed voor de zuurstof in de kamer.

Verlichting is erg belangrijk in de slaapkamer, ook al is het licht uit als je slaapt. Je kunt een klein lampje op de nachtkastjes plaatsen, voor als je voor het slapengaan nog even wat wilt lezen. Wat ook erg prettig is voor de slaapkamer zijn dimmers, zodat je eenvoudig het licht kunt bijstellen.

Een vloerkleed is ook veel te zien in slaapkamers. Het zorgt voor extra sfeer en is daarnaast erg zacht. Zo hoef je ’s ochtends niet met blote voeten over een koude vloer te lopen. Houd er bij het kiezen van een kleed rekening mee dat deze zo’n 45 tot 50 centimeter groter is dan je bed.

Als je een kleine ruimte hebt, is er misschien weinig ruimte voor veel decoratie. Met diverse accessoires op plankjes of met schilderijen aan de muur kom je al een heel eind. Hiermee zorg je eenvoudig voor een kleuraccent en maak je de kamer helemaal af.

Wil je graag weten hoe je harmonie en rust in de slaapkamer creëert? Lees dan onze blog met tips over de slaapkamerindeling.

Hoe ga jij je nieuwe slaapkamer inrichten? Voor een complete make-over van je huidige slaapkamer kun je deze tips natuurlijk ook gebruiken! 😉

BRON: PINTEREST.COM

Vorig artikel
Walra voorjaarscollectie 2020
Volgend artikel
Beddinghouse voorjaarscollectie nieuw 2020