Duurzaam slapen met Smulderstextiel

Duurzaam slapen met Smulderstextiel

Duurzaam slapen

Waar het jarenlang op 10 oktober in zijn algemeenheid de ‘Dag van de duurzaamheid’ was, ligt de focus hedendaags meer op duurzaamheid in het onderwijs. Desalniettemin willen we toch de aandacht vestigen op het verduurzamen van de slaapkamer, want ook dát behoort tot de mogelijkheden! Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Je kunt duurzaamheid in meerdere opzichten bekijken. Een product, zoals textiel, kan duurzaam geproduceerd zijn waarbij de gevolgen van het productieproces voor mens en milieu in ogenschouw zijn genomen. Daarnaast kan een product ook duurzaam zijn in het gebruik, zoals een dekbed met een lange levensduur. Goede voorbeelden zijn dekbedden van wol of dons. Hoe ga jij duurzaam aan de slag?

Een duurzame slaapkamer

Waar je misschien al actief bezig bent met het scheiden van afval of het aanschaffen van energiezuinige apparatuur kun je de ‘duurzame wind’ ook door de slaapkamer laten waaien. We slapen immers gemiddeld een derde van ons leven, wat de slaapkamer tot één van de belangrijkste ruimtes in het huis maakt. Deze kamer omtoveren tot een gezonde, duurzame omgeving is daarom zo gek nog niet! Lees onderstaande tips om direct van start te gaan.

  • Zorg voor voldoende schone lucht. Dagelijks de slaapkamer luchten houdt het fris!
  • Slaap onder een duurzame deken, gemaakt van 100% wol of een donzen dekbed met RDS keurmerk.
  • Kies voor duurzaam beddengoed zoals een hoeslaken en dekbedovertrek van biologisch katoen.
  • Breng het juiste groen naar de slaapkamer voor voldoende zuurstof, zoals een Sanseveria of Aloë Vera plant.

Zo ervaar je duurzaamheid op diverse wijzen. Je draagt je steentje bij aan betere omstandigheden voor mens en milieu, maar dat geldt ook voor je eigen gezondheid!

Duurzaam beddengoed bij Smulderstextiel

Heerlijk slapen onder een trendy, duurzaam dekbedovertrek kan tegenwoordig met gemak! Steeds meer merken onderwerpen zich aan een verantwoord(er) productieproces en duurzame(re) grondstoffen. Hierdoor zijn wij ook steeds beter in staat om jou een variërende collectie duurzaam beddengoed aan te bieden, met merken als Kayori, Beddinghouse, SNURK en vtwonen.

We spreken van duurzaam textiel zodra er gedurende het productieproces gedacht wordt aan de gevolgen voor mens en milieu. Je herkent het duurzame beddengoed aan verschillende keurmerken, certificaten en logo’s.

Keurmerken

Eén keurmerk betekent echter niet dat het product geheel duurzaam is. Een productieproces bestaat uit vele deelprocessen, waardoor soms slechts een gedeelte van de productie duurzaam is. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een duurzame grondstof, een duurzame wijze van telen of de eis voor goede arbeidsomstandigheden. Zodra een merk over meerdere keurmerken beschikt kun je hieruit afleiden dat het op een duurzame, verantwoorde wijze te werk gaat.

Besteed jij aandacht aan duurzaam textiel?

Vorig artikel
moeders-met-dit-aantal-kinderen-krijgen-de-minste-slaap
Volgend artikel
Beddinghouse collectie najaar 2019 beddengoed