Duurzaam beddengoed van Damai

Duurzaam beddengoed van Damai

Damai duurzaam beddengoed organic collection

Vrijdag 9 oktober is het de dag van de duurzaamheid. Doel van die dag is om met zijn allen te laten zien hoe duurzaamheid past in ons dagelijks leven, denk aan fossielvrij reizen, eco vakanties en aanschaf van duurzame producten. Ook op het gebied van beddengoed kun je iets doen. Zo heeft het Nederlandse merk Damai een Organic collectie met milieuvriendelijke dekbedovertrekken. Laat je duurzaam verrassen en geniet van een (h)eerlijk slaapcomfort.

Dag van de duurzaamheid

Diverse overheden, scholen, organisaties en particulieren laten zich op de dag van de duurzaaamheid van hun groenste kant zien. Duurzaamheid is mogelijk en hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Er bestaan namelijk al diverse duurzame initiatieven waarbij iedereen kan aanhaken. Denk aan een kledingruil in de buurt, afval prikken met de school of het aanbieden en aanschaffen van duurzame artikelen.

Damai Organic collectie: milieuvriendelijk beddengoed

Duurzaamheid staat op allerlei vlakken steeds vaker centraal, zo ook bij bedlinnen. Daarom heeft Damai een speciale Organic collectie ontwikkeld met dekbedovertrekken gemaakt van duurzame stoffen. De collectie bestaat uit twee verschillende materialen die daarnaast zijn voorzien van het GOTS label. Dit betekent dat er strenge regels nageleefd worden op het gebied van schadelijke stoffen en water- en energieverbruik tijdens ontwikkeling en productie. Ook stelt het label belangrijke eisen aan de werkomstandigheden voor het personeel in de hele productieketen. Goed voor het milieu, de samenleving en je huid!

Bekijk Damai Organic collection >>

Bio katoen

De dekbedovertrekken van 100% biologische katoen staan garant voor een fijn slaapkamercomfort. De goed ademende en vochtabsorberende stof is uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid of allergie. Het GOTS-gecertificeerde biologische katoen voelt zacht en luchtig aan en is van nature huidvriendelijk. Het milieuvriendelijke beddengoed is bovendien beter voor mens en milieu.

Biologisch katoen-satijn

Wil jij iets meer luxe? Voor deze dekbedovertrekken van Damai is gebruik gemaakt van 100% biologisch katoen-satijn. Deze stof is uiteraard duurzaam geproduceerd en voldoet aan alle eisen van het GOTS label. Het materiaal voelt soepel aan op je huid en geeft een subtiele glans aan je slaapkamer. Nét dat beetje extra voor een fijn hotelgevoel. De warmteregulerende en vochtabsorberende eigenschappen van katoen-satijn zorgen voor een uitstekende nachtrust. Meer informatie over de verschillende milieuvriendelijke labels lees in je in onze blog.

Welk dekbedovertrek van Damai zou jij wel op je bed willen leggen?

Ontdek meer duurzaam beddengoed op onze webshop

Vorig artikel
Volgend artikel
De Witte Lietaer Tulipa dekbedovertrek