Comfortabel en duurzaam slapen onder Remade Cotton beddengoed van Walra

Comfortabel en duurzaam slapen onder Remade Cotton beddengoed van Walra

Walra Remade Romantic Leaves dekbedovertrek

Droom jij weleens over een betere wereld? Walra denkt met je mee! Speciaal voor al diegenen die milieubewust en duurzaam willen leven, heeft dit bekende beddengoedmerk de Remade Cotton-lijn ontwikkeld. Door het gebruik van gerecyclede katoen staan deze dekbedovertrekken niet alleen garant voor ultiem slaapcomfort, maar dragen ze tegelijkertijd bij aan het verminderen van afval en het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Ontdek hier hoe jij voortaan op twee oren kunt slapen.

Remade Cotton met gerecyclede katoen

Momentjes voor jezelf zijn heerlijk, maar die gunnen we de volgende generaties natuurlijk ook! Het recyclen van gebruikte katoenvezels is een uitstekende manier om verspilling tegen te gaan, kostbare grondstoffen en water te besparen en het verbruik van chemicaliën en de CO₂-uitstoot te verminderen. Daarom heeft Walra voor de Remade Cotton dekbedovertrekken gekozen voor een mix van maar liefst 70% gerecyclede katoen en 30% nieuwe katoen. Beddengoed met de vertrouwde zachtheid en kwaliteit, maar dan net wat duurzamer. Gerecyclede katoen is overigens afkomstig van ongebruikte, nieuwe katoen, zoals snijafval uit de textielindustrie. De goede ademende en absorberende eigenschappen die katoenen beddengoed zo populair maken, blijven dus gewoon behouden. De toevoeging van “nieuwe” katoenvezels maakt de stof bovendien extra stevig en slijtvast, zodat je nieuwe dekbedovertrek lang mooi blijft, nacht na nacht, was na was.

Gegarandeerd duurzaam en gezond beddengoed

Met de Remade Cotton collectie draagt Walra een steentje bij aan een betere wereld voor mens en milieu. Dit blijkt wel uit het feit dat alle dekbedovertrekken voorzien zijn van het GRS (Global Recycle Standard) label. Dit belangrijke duurzaamheidskeurmerk garandeert dat tenminste een van de materiaalsoorten van het product uit minimaal 50% gerecycled materiaal bestaat. Daarnaast stelt het keurmerk eisen op het gebied van milieubeleid, veiligheid, arbeidsomstandigheden en het opleidingsniveau van het personeel. Verder zijn de dekbedovertrekken OEKO-TEX gecertificeerd. Dit gezondheidskeurmerk toont aan dat zij zijn getest op gevaarlijke stoffen (zoals zware metalen, resten van verfstoffen of pesticiden) die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Ontdek de Remade Cotton collectie van Walra

Frisse, eigentijdse en stijlvolle prints

Comfort en duurzaamheid zijn heel belangrijk bij de keuze van nieuw beddengoed, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom zijn de Remade Cotton dekbedovertrekken van Walra afgewerkt met tijdloze prints in frisse trendkleuren. Horizontale en verticale strepen of banen brengen rust en sfeer in praktisch iedere slaapkamer, maar ook gestileerde bladmotieven hebben een plekje veroverd binnen de collectie. Hou jij ervan om jouw slaapkamer regelmatig te veranderen, zonder dat het te veel tijd en geld kost? Ga dan voor een dubbelzijdig overtrek met twee verschillende prints! Zo creëer je in een handomdraai een totaal nieuwe look. Handig toch?

Welk dekbedovertrek uit de Remade Cotton collectie van Walra is jouw favoriet?

Vorig artikel
Beddinghouse Paloma
Volgend artikel
Papillon Brisbane dekbedovertrek