Bruin in de slaapkamer: puur natuur, trendy en chic

Bruin in de slaapkamer: puur natuur, trendy en chic

VT Wonen Earth dekbedovertrek

Chocolade, toffee, mokka, karamel, koffie, cognac… Met hun verleidelijke namen zorgen warme bruintinten voor extra sfeer en een gevoel van geborgenheid in de slaapkamer. Deze natuurlijke, aardse kleuren hebben hun stoffige imago dan ook helemaal afgeschud en zijn niet meer weg te denken uit onze interieurs. Kortom: bruin is het nieuwe zwart! Altijd elegant en eenvoudig te combineren met praktisch alle kleuren en woonstijlen.

Zo!Home Lino dekbedovertrek
Zo!Home Lino dekbedovertrek

Betekenis van bruin

Bruin is een echte oerkleur die staat voor de natuur en de aarde. Degelijkheid, betrouwbaarheid en nuchterheid. Deze aardetint zorgt dan ook voor rust en harmonie in huis en houdt je met beide benen stevig op de grond. Saai? Welnee, ze zijn juist allesbehalve saai! Het eindeloze palet van lichte en donkere bruinen vormt een tijdloze basis voor ieder interieur. Of je nu gaat voor lichte houten meubels in een Scandinavisch interieur of voor een cognac kleurige leren bank in een industriële loft, met bruine kleurnuances kun je eindeloos variëren.

Ton-sur-ton bruin

Durf jij het aan en ben je klaar voor ton-sur-ton bruin in de slaapkamer? Zorg er dan wel voor dat de styling spannend blijft. Dit doe je eenvoudig door je te laten inspireren door verschillende materialen en texturen uit de natuur. Stoere en verrassende combinaties, zoals hout en leer, katoen en linnen, ruwe en knuffelzachte materialen, geven je slaapkamer net dat beetje extra pit. Liefhebbers van de Boudoir Chic woonstijl gaan natuurlijk voor een beetje bling. Door middel van glimmende accessoires, zoals goud- of koperkleurige lampen of vazen, creëer je een prachtig contrast met sobere bruintinten.

Bruine accessoires

Ben je toch een beetje huiverig om meteen de muren van je slaapkamer bruin te verven? Begin dan met accessoires in verschillende  bruintinten die goed bij elkaar passen. Met een bruinkleurig dekbedovertrek met een kleurrijke bloemenprint of een fluweelzachte bedsprei geef je jouw bed eenvoudig een luxe en stijlvolle uitstraling. En wat dacht je van een knuffelzachte bruine plaid voor gezellige filmavondjes op de bank?

Bruin en groen: 100% zen

Kleuren uit de natuur zoals groen en bruin gaan goed samen en brengen je slaapkamer helemaal tot leven. Om de natuurlijke uitstraling van je slaapkamer verder te versterken, mogen groene planten dan ook zeker niet ontbreken. Ze zorgen niet alleen voor een harmonieuze sfeer in huis, maar zuiveren tegelijkertijd de lucht en zorgen voor zuurstof. Op die manier geniet je iedere nacht van een verkwikkende nachtrust en word je ’s ochtends helemaal uitgerust wakker.

Ga jij ook voor de nieuwe trendkleur bruin?

Vorig artikel
Tesselaar wollen beddengoed Texelse scheerwol
Volgend artikel
Damai Cassio dekbedovertrek