BLCKOUT; verantwoord beddengoed

BLCKOUT; verantwoord beddengoed

BLCKOUT Texas dekbedovertrek

Houd je van een industriële, stoere stijl in de slaapkamer? Het merk BLCKOUT is dan precies wat je zoekt. Naast de robuuste look die de collectie uitstraalt, zijn de dekbedovertrekken ook nog eens voorzien van het GOTS keurmerk. Stoer en duurzaam slapen, wie wil dat nu niet?

Casual en stoer

Het merk BLCKOUT kenmerkt zich door het casual tintje. De collectie bestaat uit voornamelijk effen dessins met een stoere afwerking. Het onderscheid zit hem in de materialen. Van luchtig katoen tot eigentijds linnen, de stoffen zorgen in dit geval voor de ultieme look.

De over het algemeen basic BLCKOUT dekbedovertrekken hebben eveneens vrij neutrale kleuren. Grijs, donkerblauw, donkergroen en natureltinten spannen de kroon. Perfect passend binnen de industriële stijl, maar ook goed te combineren in een landelijk of modern slaapkamerinterieur. De dekbedovertrekken van BLCKOUT zijn stoer, hoog van kwaliteit, duurzaam geproduceerd én geheel volgens de laatste trends.

Duurzaam merk

BLCKOUT is wederom een speler op de markt die grote stappen maakt op het gebied van duurzaam textiel. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, mensen hechten er meer waarde aan en voor zowel mens als milieu is het duurzaam ontwikkelen, van in dit geval beddengoed, een goede zaak. Een verantwoorde productie kan worden aangetoond met verschillende keurmerken. Het verkrijgen van een keurmerk vergt enorm veel inspanning en is gebonden aan zeer strikte regels. Het merk BLCKOUT mag het keurmerk GOTS dragen. Bij het zien van een dergelijk keurmerk als GOTS kan je er van uit gaan dat er op een duurzame, verantwoorde wijze is geproduceerd.

GOTS

Binnen het verantwoord en biologisch vervaardigen van textiel, waartoe beddengoed vanzelfsprekend ook behoort, is GOTS vrijwel het belangrijkste keurmerk. De afkorting staat voor Global Organic Textile Standard. Het keurmerk richt zich op het duurzaam ontwikkelen en produceren van textiel. In dit proces zijn synthetische bestrijdingsmiddelen ten strengste verboden, ook het genetisch modificeren van katoenplanten en het overmatig bewateren van de gewassen mag niet. Deze drie strenge regels dragen bij aan een beter milieu, maar het heeft vanzelfsprekend ook zijn uitwerking op sterkere en hogere kwaliteit katoen gewassen.

Naast het milieu aspect waar GOTS een grote bijdrage aan levert, richt het keurmerk zich ook op de arbeidsomstandigheden. In het ontwikkeling- en productieproces dienen boeren en arbeiders op een goede wijze te worden behandeld en betaald. Hiervoor zijn strikte regelgevingen waaraan de opdrachtgever zich dient te houden om het GOTS keurmerk te mogen verbinden aan het merk. BLCKOUT heeft deze controles succesvol doorlopen, waardoor zij het beddengoed mogen voorzien van het label. GOTS staat voor een betere situatie, voor mens en milieu.

Wat vind jij van de BLCKOUT collectie? 

Vorig artikel
Volgend artikel
de nieuwste kerstfilms op netflix - sla een fijne plaid om je heen