Binnenkijken: Ontdek de minimalistische slaapkamer van Linda

Binnenkijken: Ontdek de minimalistische slaapkamer van Linda

Binnenkijken bij Linda

Vandaag nemen we een kijkje in de serene en stijlvol ingerichte slaapkamer van Linda, een 33-jarige trouwfotograaf uit Lelystad. Linda woont samen met haar partner, dochter en zoon in een huurhuis. Hoewel de buitenkant van het huis niet bijzonder is, compenseert de binnenkant ruimschoots met zijn prachtige inrichting.

De Japandi woonstijl

Linda @lavielalinda beschrijft haar woonstijl als een mix van Japandi en Scandinavisch. Ze houdt van lichte, natuurlijke materialen en organische, luchtige vormen. Dit resulteert in een interieur met neutrale kleuren zoals wit, beige en hout, wat ook duidelijk zichtbaar is in haar slaapkamer.

“Ik vind het belangrijk dat de slaapkamer rust uitstraalt,” zegt Linda. “Dit geldt voor de kleuren, maar ook voor wat er te zien is en wat er staat qua meubilair. Geen poespas, drukke prints of harde, donkere kleuren. Dit zou me te veel afleiden en ik wil juist in een rustige ruimte komen.”

Voor een ontspannen slaap

Bij het kiezen van beddengoed let Linda op materiaal, kleur en uitstraling. Ze geeft de voorkeur aan katoenen, linnen of satijnen stoffen vanwege hun rustige look en feel. “Ik slaap het beste onder deze stoffen,” vertelt ze. Het is dan ook geen verrassing dat ze koos voor het Rivièra Maison Ease dekbedovertrek, gemaakt van katoen en linnen. Dit heeft ze gecombineerd met het katoen-satijnen hoeslaken van Snoozing en het creatieve Wafel plaid van Heckettlane.

Linda heeft haar slaapkamer zelf ontworpen en ingericht. “Ik begon met een moodboard, zocht kleuren en materialen uit en maakte een plan en shoppinglist. Ik heb een 3D boog in de muur gemaakt, houten panelen op maat gezaagd, gestuukt en geverfd”, legt ze uit. Het eindresultaat is een slaapkamer waar ze trots op is, met de 3D boog met ledstrip als echte blikvanger.

Slaapkamer make-over

De favoriete woonstijl van Linda, Japandi, is momenteel een populaire trend. “Ik zie veel Japandi terugkomen en dat is ook echt mijn favoriete stijl. Daarom heb ik het toegepast en doorgevoerd in het hele huis”, vertelt ze. Linda zou niets anders doen als ze de slaapkamer opnieuw zou inrichten, want deze is net sinds eind maart 2024 af en helemaal naar wens.

Voor anderen die hun slaapkamer een make-over willen geven, heeft Linda een aantal nuttige stylingtips: “Zoek inspiratie op Pinterest of Instagram, bewaar je favorieten en ontwerp wat je zelf wilt. Maak een moodboard en zorg dat alles bij elkaar past. Kies vijf kleuren en materialen en mix en match hiermee. Zo hou je het in balans en wordt het niet te druk. Geef er vooral ook je eigen draai aan. Als een stukje van jezelf terugkomt in de styling, voel je je net weer wat meer op je gemak en maakt het eigen.”

 

Linda’s slaapkamer is een prachtig voorbeeld van hoe een goed doordacht ontwerp en persoonlijke touches een ruimte kunnen transformeren tot een oase van rust en stijl.

SHOP THE LOOK

 

 

 

Vorig artikel
Zomer strandlaken
Volgend artikel