5 jaar Fleur, Essenza pakt uit!

5 jaar Fleur, Essenza pakt uit!

Essenza kennen we natuurlijk van de royale prints, hoogwaardige stoffen en haar geheel eigen stijl. Bloemen staan al jaren centraal bij het merk en mede daardoor kent het dessin Fleur een enorme populariteit. Dit jaar viert Essenza het 5-jarig bestaan van de bestseller Fleur. Het gebloemde dekbedovertrek is reeds verschenen in tal van kleuren en dit seizoen heeft Essenza een jubileumversie ontworpen. Welk Fleur dessin vind jij het mooist?

5 jaar ‘de Fleur’

In 2022 bestaat de bestsellerprint Fleur 5 jaar. Om dit bijzondere moment niet stilletjes voorbij te laten gaan, heeft Essenza dit najaar uitgepakt met een heuse jubileumeditie geïnspireerd op de welbekende Fleur print. We kennen de Fleur als één van de populairste prints van het imposante beddengoedmerk. De print bestaat uit vier bloemstukken, geïnspireerd op de Hollandse Meesters uit de 17e eeuw die voornamelijk in het Rijksmuseum hangen. Eigenlijk belichaamt de royale print alles wat Essenza is: kleurrijk, stijlvol, glanzend, luxe en herkenbaar.

Door de kunstzinnige bloemstukken telkens op een andere kleur achtergrond te plaatsen krijgt ieder dekbedovertrek een geheel andere uitstraling. Van licht, fris en romantisch tot knus, donker en chique. De Fleur dekbedovertrekken zijn stuk voor stuk gemaakt van hoogwaardige materialen. Het overgrote deel is gemaakt van luxe katoen-satijn, maar er zijn ook enkele kleuren verschenen in katoen-renforcé en zelfs heerlijk zacht en warm flanel.

De Essenza Fleur dessins door de jaren heen:

Fleur Festive, Flore en Sol

Dit seizoen zijn er maar liefst drie dessins ter ere van het 5-jarig bestaan van dessin Fleur ontworpen: Fleur Festive, Sol en Flore. De laatste twee dessins zijn zelfs in twee kleuren verkrijgbaar.

Floor Smits, Head of Brands Essenza:

Om te vieren dat de Fleur vijf jaar bestaat, hebben we drie nieuwe varianten gemaakt met de Fleur als uitgangspunt. De bloemen van de Fleur hebben we opnieuw gestileerd waardoor er een vernieuwend patroon ontstaat.

Essenza Fleur Festive dekbedovertrek

Het Fleur Festive dekbedovertrek in Blooming Black, het is de speciale jubileum uitgave in luxe zwart met daarop de welbekende bloemenprint. Dankzij het rijke katoen-satijn toont de kleur zwart een chique schaduwspel van bloemen met een subtiele glans. Het verschil met de voorgaande Fleur dekbedovertrekken is de dubbele bloemenprint. Er is zowel met kleur als schaduw gewerkt, waardoor het een nóg luxere uitstraling krijgt. Een feestje voor op bed!

Essenza Sol dekbedovertrek

Op het eerste gezicht denk je dat het dessin ‘Sol’ niets met de bekende bloemenprint te maken heeft, maar niets is minder waar. Voor het Sol dekbedovertrek zijn alle kleuren van de Fleur geselecteerd en gerangschikt in een golvend patroon. Onwijs creatief en helemaal van nú. Het Sol dekbedovertrek is in twee kleuren verschenen. Zowel in heerlijk knus en een tikkeltje retro Antique Pink en lekker koel in Comforting Green. Beide kleuren zijn uitgevoerd in zacht en licht glanzend katoen-satijn. Op en top luxe voor op bed!

Essenza Flore dekbedovertrek

De print Flore is een met de hand geschilderd patroon, eveneens geïnspireerd op de rijke bloemenprint. De printdesigner van Essenza heeft de originele print met de hand in ecoline geschilderd. De ene variant in een koele, mysterieuze blauwgroene tint; Balsam. Het andere dessin heeft de bijzondere kleurencombinatie lila met geel; Yellow Straw. Luxe en speels, dat is het dekbedovertrek Flore. Een ode aan de Fleur!

 

Shop alle Essenza jubileum dessins ter ere van het 5-jarig bestaan van ‘de Fleur’:

Heb jij een Essenza Fleur dekbedovertrek in huis?

Vorig artikel
Silvana Colortemp winterdekbedden
Volgend artikel
Heckettlane Naswha dekbedovertrek