Een 4 seizoenen dekbed biedt het hele jaar door geweldig comfort!

Een 4 seizoenen dekbed biedt het hele jaar door geweldig comfort!

Nieuw beddengoed: 4 seizoenen dekbed

Waar je in de winter wegkruipt onder je warme dekbed en het liefst nog eens extra inpakt, is het hier in de zomer vaak te warm voor. Sommige mensen hebben daarom verschillende dekbedden in huis: een zomer- en een winterdekbed. Je kunt in plaats daarvan ook kiezen voor een 4-seizoenen dekbed. Maar wat houdt dit precies in?

Een dekbed voor het hele jaar

Een vier seizoenen dekbed of dubbel dekbed, deze termen heb je vast wel eens voorbij zien komen bij het zoeken naar beddengoed. Beiden worden eigenlijk gebruikt voor hetzelfde: een dekbed die je het hele jaar door kunt gebruiken.

Een 4-seizoenen dekbed biedt je het hele jaar door geweldig slaapcomfort. Het dekbed bestaat uit twee losse delen, namelijk een zomerdeel en een lente/herfstdeel. Deze twee dekbedden kunnen aan elkaar vastgemaakt worden, waardoor je een heerlijk warm winterdekbed krijgt. Als het warm is in jouw slaapkamer slaap je comfortabel onder het zomerdeel. Is het juist koud, dan kies je voor het dikkere gedeelte of voeg je beide delen samen. Hierdoor geniet je het hele jaar van een 4 seizoenen dekbed.

4 seizoenen partner dekbed

Heb jij het snel koud en jouw partner juist niet? Natuurlijk kun je dan een extra warme pyjama en sokken aantrekken of een fleece plaid aan jouw kant van het bed leggen. Maar op Smulderstextiel.nl kun je terecht voor een speciaal 4-seizoenen partner dekbed. Deze bestaat uit twee 1-persoonsdekbedden die je aan elkaar kunt vastmaken. Zo kun jij beide delen combineren terwijl je partner liever onder één deel slaapt. Op deze manier liggen jullie beiden heerlijk onder een dekbed met de juiste warmteklasse.

4-seizoenen partner dekbed
Met een 4 seizoenen partner dekbed kiezen jullie zelf welk dekbed je op bed legt.

Vulling 4-seizoenen dekbedden

Zoals bij alle dekbedden, bestaan er ook 4 seizoenen dekbedden met verschillende vullingen. Hierdoor vind je zeker het juiste dekbed voor jou!

Dons heeft een uitstekende isolerende werking waardoor het in de winter zorgt voor behaaglijke warmte en in de zomer juist niet te warm is. Een donzen 4-seizoenen dekbed voelt daarnaast luchtig en zeer comfortabel aan dankzij de lichte en ventilerende vulling.

Heb jij graag een wat zwaarder dekbed waardoor het lijkt alsof je heerlijk toegestopt wordt? Ga dan voor een vierseizoenen dekbed van wol, een isolerend en warmteregulerend materiaal. Hierdoor biedt wol het hele jaar door een prettige temperatuur.

In het assortiment zijn ook 4 seizoenen dekbedden van katoen opgenomen. Deze zijn vooral erg geschikt voor mensen die het snel warm hebben. Ben jij iemand die veel transpireert ’s nachts, dan is een katoenen dekbed iets voor jou. Katoen is namelijk vochtabsorberend waardoor je toch schoon en hygiënisch slaapt.

Voor mensen met een huisstofmijtallergie is een 4-seizoenen dekbed met synthetische vulling aan te raden. Deze zijn veelal anti-allergisch en wasbaar waardoor je het goed schoon houdt. Ook wordt hierdoor huismijt tegen gegaan. Kijk wel goed op het waslabel voordat je je dekbed in de wasmachine doet. 😉

Vierseizoenen dekbed voor kinderen

4-seizoenen dekbed voor kinderen
Met een 4 seizoenen kinderdekbed slaapt jouw kind ook het hele jaar heerlijk.

Niet alleen voor volwassenen zijn er volop 4-seizoenen dekbedden te vinden, ook voor kinderen zijn deze beschikbaar. Zowel voor peuterbedden als ledikantjes zijn vierseizoenen dekbedden te koop. Zo geniet jouw kleintje ook van het comfort van een dekbed voor het hele jaar.

Ben je er nog niet helemaal uit welk dekbed bij jou past? Lees dan onze blog over de verschillende dekbed vullingen voor extra informatie.

Vorig artikel
BLCKOUT dekbedovertrekken
Volgend artikel
Heckett & Lane dekbedovertrekken