Royaal genieten met velvet in de slaapkamer

Royaal genieten met velvet in de slaapkamer

Royaal genieten met velvet in de slaapkamer

Ook dit seizoen spotten wij weer veel velours in de slaapkamer. De luxe stof zorgt niet alleen voor een rijke uitstraling, het voelt natuurlijk ook heerlijk zacht en comfortabel aan. Wij hebben een aantal velvet dekbedovertrekken en bijpassende accessoires voor je op een rij gezet!

Vorig jaar zagen we de velvet trend al voorbij komen, we grepen het destijds gretig aan en verwerkten het luxe fluweel in onze bekende Boutique Chic trend. Nog steeds is de stof erg populair, zoals we gespot hebben de wintercollecties. De royale stof komt dit keer niet alleen in donkere tinten zoals donkergroen en nachtblauw aan bod, maar ook in de trendy kleuren leather brown en moss. Twee topkleuren als je het ons vraagt. Sfeervol, rijk én helemaal van nu!

Essenza Roeby Velvet Plaid Moss
Essenza Roeby Velvet Plaid – Moss

Royaal genieten op bed

In het Engels wordt het velvet genoemd, in Frankrijk zeggen ze chique velours. In ons eigen kikkerlandje noemen we het fluweel. Hoe dan ook, het is een prachtig materiaal dat direct zorgt voor een rijke, luxe uitstraling. De stof wordt niet voor niets prominent gebruikt in interieurtrends als ‘Boutique Chic’ waar de nadruk ligt op de luxe van een prachtige hotelkamer, zoals je dat in mooie boetiekhotelletjes vaak treft. Het leuke van het materiaal is dat je eigenlijk binnen iedere stijl kunt matchen. Wil je je stoere interieur een chique touch geven? Of de klassieke ruimte een opfrisser? Velvet is de spreekwoordelijke kers op de taart!

Het prachtige merk At Home by Beddinghouse heeft wederom twee varianten van het ‘Tender’ dekbedovertrek uitgebracht. Dit keer zijn de velvet dekbedovertrekken voorzien van een trendy oker/mosterd kleur en een warme oud roze tint. Helemaal van nu! En zoals je ziet op de beelden kan je er vele kanten mee op. Combineer het met andere kleuren, zoals groen, voor een speels en eigentijds effect!

Waar het merk Rivièra Maison normaliter erg gefocust is op de landelijke interieurstijl trekken twee bijzonder chique nieuwe dekbedovertrekken de aandacht. Het rijke materiaal springt er tussenuit! De effen dekbedovertrekken hebben een tweekleurig dessin, waarbij de voorzijde donkerder gekleurd is dan de achterzijde. Ga jij voor romantisch roze of krachtig grijs?

Fluwelen accessoires in de slaapkamer

De velvet trend kun je ook doorvoeren met mooie accessoires, zoals een prachtige plaid of bedsprei. Het merk Essenza heeft de royale stof al enkele seizoenen in de collectie, waardoor de Essenza Roeby bedsprei inmiddels al in verschillende kleuren is verschenen. De nieuwste toevoegingen zijn de trendy kleuren Leather Brown, Dusty Marsala en Moss. Zijn het geen plaatjes?

Walra mag ook niet ontbreken, ook zij hebben het trendy velvet terug laten komen in de collectie. Heerlijk royaal en verkrijgbaar in meerdere kleuren. Onder deze plaids kan je met gemak wat uurtjes doorbrengen 😉

Walra Velvet Touch Plaid blauw
Het is comfortabel genieten met deze Walra plaid

Ben jij ook fan van de velvet trend? 

Vorig artikel
Jongeren en hun mobieltje
Volgend artikel
te weinig slaap dik worden