Tips: zo maak jij van jouw slaapkamer een plaatje

Tips: zo maak jij van jouw slaapkamer een plaatje

inspiratie slaapkamer

In je slaapkamer moet je in eerste instantie vooral comfortabel kunnen slapen, maar het oog wil ook wat, toch? Een mooi overtrek, afgewerkt met sierkussens en een plaid, dat is afgestemd op de kleuren in de rest van je slaapkamer staat niet alleen fantastisch mooi, het kan ook rust geven. Hoe je dat dan precies doet? Hier een aantal tips en inspiratie!

1 – Bepaal de sfeer

Het is belangrijk om je thuis te voelen in je slaapkamer. Als je er ’s avonds naartoe gaat, heb je een fijn gevoel en val je met een gerust hart in slaap. Hiervoor heb je de juiste sfeer nodig. Ga voor jezelf na: wil je een drukke slaapkamer met vrolijke kleuren, of heb je juist liever een rustigere slaapkamer? Wil je gaan voor pastelkleuren, of kies je juist voor een Scandinavische stijl? Er zijn heel veel mogelijkheden, er is vast ook een stijl die bij jou past. Nog wat inspiratie nodig? Onze Pinterest-pagina biedt daarin een uitkomst!

2 – De basis

Zodra je een stijl hebt gekozen die bij jou past, is het tijd om een goede basis neer te zetten. Kies één of meerdere kleuren die je mooi vindt en die goed bij elkaar passen. Daar kun je nu je beddengoed op uitkiezen. Kies een mooi hoeslaken en een dekbedovertrek waarvan jij denkt dat het mooi zal staan in jouw slaapkamer. Vergeet ook niet te bekijken of het goed past bij de sfeer die je wil creëren!

3 – Combineer

Zodra je de basis hebt gelegd, kun je aan de slag met het leukste gedeelte! Richt je slaapkamer in met mooie accessoires die precies passen bij de sfeer die je graag in de slaapkamer wil. Kies een aantal sierkussens, een mooi plaid of een fijne bedsprei en leg ze op je bed of in je slaapkamer. Kies vooral wat je mooi vindt, maar denk ook aan de regel ‘less is more’. Te veel sierkussens kunnen juist ook weer afdoen aan de sfeer.

Inspiratie slaapkamer: zo richt je jouw slaapkamer in

Ben je nog op zoek naar een bepaalde stijl voor jouw slaapkamer? Op onze blog deelden we al eerder inspiratie, zoals festival-proof beddengoed of dekbedovertrekken met grafische prints. Of bekijk alle blogs in de categorie inspiratie.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
HNL Uni Puntini - Luxe hotelgevoel
Volgend artikel
beddengoed voor echte mannen