Haal de kerst in huis met mooie kerst accessoires en textiel

Haal de kerst in huis: het mooiste kersttextiel

Al eeuwenlang versieren we ieder jaar met Kerstmis ons huis van binnen én van buiten. Sommigen vinden een kerstboom genoeg, anderen maken er een heus winter wonderland van. Maar alleen al met subtiele kerst accessoires maak je jouw interieur kerstproof. Een mooi sierkussen en een warme plaid voorzien van een kerst dessin kunnen al het verschil maken. Wat vind jij van het kersttextiel van Smulderstextiel.nl?

Waarom zetten we een kerstboom met Kerstmis?

Het zetten van een kerstboom in huis en het versieren ervan is een eeuwenoude traditie. De oorsprong ervan is echter onbekend: de bronnen lopen namelijk zeer uiteen. Het heeft waarschijnlijk een Oudgermaanse oorsprong, waarbij de boom centraal stond in een midwinterviering. Dit is een viering op de kortste dag van het jaar (21 december). Mogelijk werd de kerstboom dan verlicht en soms ook verbrand voor warmte. De kerstboom zou niets met de inhoud van het Christelijke feest te maken hebben gehad en de Christelijke kerken zouden de kerstboom lange tijd geweerd hebben. Maar wat de oorsprong ook is, het zetten van een kerstboom hoort nu eenmaal bij Kerstmis.

Versieren van het huis

Tegenwoordig blijft het niet alleen bij het zetten van een kerstboom. We versieren namelijk heel ons huis zowel van binnen als van buiten. Binnen maken we het graag gezellig en knus door het toevoegen van mooie kerst accessoires en decoratie. Buiten verlichten we graag de tuin. Vind je kerstdecoratie vaak over-the-top en voeg je liever subtiele, stijlvolle kerst accessoires aan je interieur toe? Dan kan het toevoegen van kersttextiel een goede optie zijn. Het assortiment van Smulderstextiel.nl biedt divers textiel voorzien van een kerst of winters dessin. Laat je inspireren door dit mooie textiel en maak je interieur kerstproof!

Bekijk hier al onze kerstartikelen »

Traditionele rendieren

Wanneer we aan kerst denken, dan denken we vrij snel aan rendieren. Dit komt namelijk door het verhaal over de Kerstman en zijn rendieren. Deze rendieren zie je tegenwoordig veel in kerst accessoires en textiel terugkomen. Mooi en traditioneel!

Sprankelende sterren

Tijdens Kerstmis is het sterrendessin ook onmisbaar. Sterren zie je veel terug in kerst accessoires en dit komt natuurlijk door de kerstster uit het kerstverhaal. Ook divers textiel is voorzien van sprankelende sterren wat zorgt voor een betoverende look.

Glanzende dessins

Tijdens Kerstmis (en Oud en Nieuw) hoort natuurlijk ook een touch of glitter & glamour. Hiermee bedoelen we dat glanzende accessoires zeker niet misstaan tijdens deze feestdagen. Het geeft juist een feestelijke en stijlvolle uitstraling aan jouw interieur.

Bekijk hier al onze kerstartikelen »

Nog meer kerst inspiratie vind je op ons Pinterest bord »

Vorig artikel
De Witte Lietar Motion dekbedovertrek
Volgend artikel
aangepaste levertijden kerst feestdagen Smulderstextiel