Bed opmaken: In 5 stappen een perfect opgemaakt bed!

In 5 stappen een perfect opgemaakt bed!

Beddinghouse Sue dekbedovertrek

We kennen allemaal wel die prachtige slaapkamers met perfect opgemaakte bedden uit woonbladen of de luxe suites in boetiekhotels. Maar eenmaal thuis duiken wij gewoon weer terug in ons makkelijk opgemaakte bedje. Zonde, want slechts in een paar stappen heb jij een perfect opgemaakt bed en haal jij die luxe hotelsfeer naar jouw slaapkamer. Zo creëer jij een ware hotelkamer!

1. Kies een stijlvol dekbedovertrek

Meestal vind je in hotels prachtig wit opgemaakte bedden. Een strak, wit dekbedovertrek zorgt voor een perfect opgemaakt bed met een frisse uitstraling. Een heus hotelgevoel in je slaapkamer! Wit staat voor rust en zuiverheid en is eenvoudig te combineren met andere tinten. Maar je kunt natuurlijk ook voor een andere kleur of stijl kiezen. Het is maar net wat bij jou past. Met behulp van onze trendpagina’s stijl je jouw slaapkamer helemaal volgens de laatste trends, neem bijvoorbeeld natural living, boutique chic of stoere panterprint.

Bekijk alle dekbedovertrekken >> Ontdek de laatste trends >>

2. Stem je hoeslaken af op je overtrek

Een hoeslaken houdt niet alleen je matras schoon en fris, het zorgt ook nog eens voor een stijlvol opgemaakt bed. Ga niet voor standaard kleuren, maar stem jouw hoeslaken af op het dessin van het overtrek. Komt in jouw dekbedovertrek de kleur blauw voor, neem dan ook een bijpassend hoeslaken in een blauwtint. Of kies juist voor een spannende tegenhanger voor een speels effect. Mix en match!

Bekijk alle hoeslakens >>

3. Leg extra kussens op bed

Gebruik extra kussens in de slaapkamer. In hotels plaatsen ze meestal twee hoofdkussens achter elkaar. Bij een dekbedovertrek zitten echter vaak maar twee kussenslopen. Met losse kussenslopen in een bijpassende kleur krijg je toch een complete look die je slaapkamer tot een mooi plaatje maakt. Want hoe luxe ziet dat eruit? Een mooi opgemaakt bed vol met kussens. Het mooiste effect bereik je om naast deze hoofdkussens ook een paar kussens in een kleiner formaat te gebruiken met een subtiel kleurverschil.

Bekijk alle kussenslopen >>

4. Combineer met een bedsprei of plaid

Werk met verschillende lagen textiel voor een perfect opgemaakt bed met meer volume. Mix en match meerdere soorten beddengoed uit onze trendpagina’s en jouw slaapkamer komt zo uit één van de woonbladen. Het aanbod op onze trendpagina’s is speciaal voor je geselecteerd waardoor deze eenvoudig met elkaar te combineren zijn. Laat je dekbedovertrek zichtbaar en bedek de helft van je overtrek met een mooie bedsprei. Drapeer vervolgens een zachte plaid over het bed, een plaid met wafelpatroon is op dit moment helemaal hip en multifunctioneel. Leg daarnaast wat bijpassende kussen op het bed en voila: een luxe hotelkamer!

Bekijk alle bedspreien >> Bekijk alle plaids >>

 

5. Maak het compleet met accessoires

Stijl je slaapkamer verder af met accessoires. Een schilderij of lijst aan de wand is een mooie sfeermaker in de slaapkamer. Denk aan een mooi kunstwerk, foto van jullie vakantie of een mooie quote. Plaats een bankje bij het voeteneinde van je perfect opgemaakte bed waar je een dienblad en sfeerlichten op plaatst. Hier kun je ’s morgens even wakker worden, je schoenen aantrekken en ’s avonds de sfeerlichten aansteken en de extra kussens neerleggen. Ideaal! Verder kennen we allemaal wel de standaard nachtkastjes. Je kunt ook eens kiezen voor een salontafeltje of boomstam als origineel alternatief. Hier kun je vervolgens een mooie plant of sfeervolle kandelaar op plaatsen. En klaar is jouw prachtig luxe slaapkamer met perfect opgemaakt bed die zo uit de woonbladen lijkt te komen….

Hoe ziet jouw perfect opgemaakte bed eruit? Deel het met ons op Instagram met de hashtag #smulderstextiel en wie weet zie je jouw slaapkamer terug op onze socials!

 

Vorig artikel
Volgend artikel
Cinderella Moon dekbedovertrek