Heerlijk wakker worden onder een Silvana dekbed

Heerlijk wakker worden onder een Silvana dekbed

Comfortabel slapen

Het voorjaar is in aantocht en dat betekent dat de temperatuur weer langzaam gaat stijgen. Het is het ideale moment om je interieur te voorzien van een flinke poetsbeurt én je beddengoed lekker buiten te laten luchten. De start van de lente is echter niet direct het startsein om je winterdekbed om te ruilen voor een dun zomerdeel, want ’s nachts koelt het vaak nog sterk af. Maar met de Silvana Comfort Colortemp® dekbedden is het wel mogelijk om een heerlijk lente-dekbed te creëren. We leggen het je graag uit!

Een Silvana dekbed voor in het voorjaar

Er is niets zo fijn als langzaam wakker worden met het zonnetje al schijnend in je slaapkamer en fluitende vogeltjes op de achtergrond. Creëer een heerlijke slaapkamer met comfortabel beddengoed waar je ongestoord onder kunt slapen, ongeacht het seizoen. In de winter zorg je logischerwijs voor voldoende warmte op bed, zodat je niets merkt van de krakende vorst en gure wind. Terwijl in het voorjaar het dikke winterdekbed al snel te broeierig wordt en je toe bent aan iets luchtigs.

Een zomerdekbed is in maart voor velen nog een beetje fris, maar een dekbed speciaal voor het voor- en najaar is ideaal. Silvana heeft de serie Comfort Colortemp® dekbedden ontwikkeld. Deze serie is verdeeld in 6 soorten dekbedden met ieder een eigen warmteklasse. Je stelt zelf jouw dekbed samen door twee warmteklassen samen te voegen of juist van elkaar los te koppelen. Een enkele variant kiezen is natuurlijk ook mogelijk.

Een dekbed van gerecycled polyester

De dekbedden uit de Comfort Colortemp® serie hebben een zachte, luchtige vulling van gerecycled polyester. Dit materiaal is erg licht en veerkrachtig, tevens is het anti-allergisch waardoor het geschikt is voor mensen die last hebben van allergieën zoals huisstofmijt.

De gesiliconiseerde holle polyester vezel is fijn in het onderhoud. Het synthetische materiaal kan met gemak in de wasmachine en droogt snel. Echter is het dagelijks luchten in de frisse lucht en even opschudden voldoende voor een fris dekbed.

 

Een Silvana dekbed warmteklasse 3

Een dekbed speciaal voor het voor- of najaar heeft de ideale warmteklasse 3, dit staat voor gemiddeld warm/koud. In de Comfort Colortemp® serie van Silvana hebben de dekbedden met een blauw en paars label deze warmteklasse, waardoor ze passend zijn voor het voorjaar.

Het Silvana Comfort Colortemp® dekbed met het blauwe label heeft een medium-warm classificatie, terwijl het dekbed met paars label de medium-koel classificatie heeft. Aan de hand van je eigen wensen en voorkeuren kies je een label dat het beste hierop aansluit. In onderstaande tabel zie je in een oogopslag welke ‘Colortemp®’ kleur het beste bij jou past. 

Stel jouw Silvana dekbed zelf samen

Het fijne van de Silvana Comfort Colortemp® serie is de ruime keuze aan warmteklassen. Voor de winter kiezen veel mensen voor een dik winterdekbed, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om het zelf samen te stellen met een 4-seizoenen dekbed.

Door een dekbed met warmteklasse 4 en dekbed met warmteklasse 2 of 3 te combineren, wordt het een dik dekbed geschikt voor de winter. Zodra het voorjaar wordt haal je de dekbedden van elkaar en geniet je van een lichter, luchtiger dekbed voor ultiem slaapcomfort. En wanneer het nóg warmer wordt kies je voor het andere, dunnere dekbed; een heerlijk zomerdekbed met warmteklasse 4.

Lijkt een 4-seizoenen dekbed jou ook zo handig?

Vorig artikel
alles over katoen
Volgend artikel