Eco-vriendelijk slapen: het verhaal achter Tesselaer's duurzame beddengoed

Eco-vriendelijk slapen: het verhaal achter Tesselaer’s duurzame beddengoed

Tesselaer

Terwijl de nacht valt en je onder het beddengoed van Tesselaer kruipt, omarmt een gevoel van luxe en rust je – een gevoel dat verder wordt versterkt door de wetenschap dat je omringd bent door beddengoed dat niet alleen heerlijk aanvoelt, maar ook een prachtig eerbetoon is aan de natuur.

Ontdek hoe het merk Tesselaer een perfect evenwicht heeft gevonden tussen luxe, comfort en de verantwoordelijkheid voor mens en natuur. Het geheim? Zuivere wol afkomstig van Texelse schapen.

Texelse schapen: de echte sterren achter Tesselaer beddengoed

Zilte zeelucht, wind en zon: dat is typisch Texel. Op Texel lopen de schapen vrijwel altijd buiten. En juist die oer-Hollandse condities zorgen voor de allerbeste wol. Deze prachtige schapen leveren de zachte, hoogwaardige wol die de basis vormt van elk item in de collectie van Tesselaer.

Zodra de temperaturen in Texel toenemen, willen de schapen natuurlijk van hun warme vacht af. De reis van de wol stopt niet bij Texel. Na het scheren van de schapen wordt deze wol gewassen in de Ardennen. Maar waarom helemaal in de Ardennen? Het water in de Ardennen is namelijk zo zuiver dat er maar weinig – uiteraard milieuvriendelijke – toevoegingen nodig zijn om de wol schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat het beddengoed niet alleen zacht aanvoelt, maar ook vrij is van schadelijke stoffen. Je huid zal je dankbaar zijn.

Maar wat maakt het beddengoed van Tesselaer duurzaam? Elk item uit de collectie kan volledig gerecycled worden. Daarnaast beschikt dit beddengoed ook nog eens over een extra lange levensduur. Ook is de tijk (hoes) van het beddengoed van 100% katoen dat duurzaam is verbouwd. Elk item is super zacht, soepel en sterk. En voor die kwaliteit hoeven ze alleen maar gebruik te maken van wat de natuur te bieden heeft. Comfortabel, gezond en duurzaam dus!

Ontdek de warme omhelzing van Texelse wol

Bij Tesselaer speelt Texelse wol de hoofdrol. De natuurlijke isolerende eigenschappen van deze wol zorgen ervoor dat je beddengoed je warm houdt tijdens de koudste winternachten. Wol ademt ook, wat betekent dat je de perfecte temperatuur behoudt terwijl je slaapt. Daarnaast heeft wol van nature een veerkrachtige structuur. Het kan zijn vorm behouden en terugveren, zelfs na langdurig gebruik. Dit draagt bij aan het behoud van de oorspronkelijke kwaliteit en de lange levensduur van het beddengoed.

De Tesselaers’s collectie: warm de koude nachten tegemoet

Of je nu de voorkeur geeft aan de omhelzing van een 4-seizoenen dekbed, de knusheid van een onderdeken of het comfort van een hoofdkussen, Tesselaer heeft het. Uiteraard allemaal gemaakt van liefelijk zacht en zuiver Texels wol. Deze collectie is niet alleen ontworpen om het komende seizoen te omarmen, maar om jarenlang comfort en luxe te bieden. Super duurzaam dus!

 

Het beddengoed van Tesselaer is niet zomaar een toevoeging aan je slaapkamer; het is een investering in een levensstijl die goed is voor jou en de planeet. Dat is nog eens lekker in slaap vallen!

 

Welk item van Tesselaer is jouw favoriet?
Vorig artikel
Kayori Aichi dekbedovertrek
Volgend artikel