Wat is het verschil tussen een dekbed en dekbedovertrek?

Wat is het verschil tussen een dekbed en dekbedovertrek?

Als het gaat om beddengoed worden er nogal eens wat termen door elkaar gehaald. Waarom een ‘Cinderella dekbed’ geen ‘Cinderella dekbed’ is…

Verwarring

Waarschijnlijk weten de meeste mensen echt wel wat het verschil is tussen een dekbed en een dekbedovertrek. Toch worden deze twee termen bijzonder vaak door elkaar gehaald. Wellicht voor het gemak, of omdat de woorden gewoon op elkaar lijken?

Feit is dat men het in de spreektaal vaker over een dekbed dan een dekbedovertrek heeft, terwijl je er vanuit kunt gaan dat er wél een dekbedovertrek bedoeld wordt. Verwarrend!

Het verschil tussen een dekbedovertrek en een dekbed

Gaat het nu dus om een dekbed of dekbedovertrek? Een dekbedovertrek heeft een beschermende én decoratieve functie: het houdt je dekbed langer mooi en fris en is bovendien een item dat je aan de huidige trends kunt aanpassen. Een trendy, sfeervol Cinderella dekbed aangeschaft? Grote kans dat je dus een Cinderella dekbedovertrek bedoelt!

Een dekbed is een omhulsel van zeer dicht geweven stof met een vulling van bijvoorbeeld eendendons om je warm te houden: puur functioneel dus en bovendien een aankoop die je hooguit enkele keren in je leven doet.

Cinderella Classis 4-seizoenen dekbed
Een Cinderella dekbed

Het verschil tussen een dekbedovertrek en een laken

Maar wat is dan het verschil tussen een dekbedovertrek en een laken? Ook deze beddengoeditems lijken immers op elkaar. Het verschil is eenvoudig: een dekbedovertrek is bedoeld als hoes voor het dekbed, terwijl een laken eenzijdig is en bedoeld is om zo onder te slapen. Een laken kan bijvoorbeeld prima gebruikt worden in de zomer, als een dekbed te warm is.

Kortom, er is nogal wat keus als het gaat om beddengoed. Je hoeft gelukkig geen expert te zijn om het juiste dekbed of dekbedovertrek te kiezen. Mocht je er na het lezen van deze blog nog niet helemaal over uit zijn, dan vind je in onze webshop bij elk artikel een uitleg en lijst met veelgestelde vragen. Zo word je toch nog een beetje een beddengoedexpert.

Bewaren

Volgend artikel