Creëer een gezellige kerstsfeer in de slaapkamer

Creëer een gezellige kerstsfeer in de slaapkamer

Jingle bells, jingle bells.. nog een maand en het is alweer Kerstmis. Buiten is het vroeg donker en wordt het steeds kouder. Kun jij niet wachten om het gezellig te maken in huis met lampjes en de kerstboom? Vergeet ook niet om in de slaapkamer een warme kerstsfeer te creëren. Dit doe je eenvoudig met een kerst dekbedovertrek met winters dessin of een heerlijk warme plaid. 

Kerstkleuren dekbedovertrek 2021

Echte klassiekers qua kleur die we elke kerst terug zien zijn rood, groen en wit. Maar ook fonkelende accenten in goud en zilver mogen zeker niet ontbreken. Wil je voor de ultieme kerstsfeer gaan? Kies dan voor een rood dekbedovertrek en maak het plaatje compleet met witte en rode sierkussens, een warme plaid en natuurlijk een mooi opgetuigde kerstboom. Wil je het iets genuanceerder aanpakken? Een licht, naturel gekleurd overtrek zorgt voor veel warmte en sfeer. Combineer het met accessoires in warme aardetinten zoals taupe of bruin. Een dekbedovertrek met knus breipatroon past ook perfect binnen de kerstsfeer. Drapeer een lichtslinger rondom het bed en je slaapkamer is kerst-proof!

Dekbedovertrek met winterse natuurprint

Ben je gek op de natuur en wil je op een andere manier de slaapkamer omtoveren tot een knusse ruimte? Dan is een dekbedovertrek met een winterse print perfect. Het zorgt direct voor sfeer in de slaapkamer. Er zijn dekbedovertrekken met verschillende dieren die middenin een prachtig sneeuwlandschap staan. De lichte kleuren zorgen voor een knusse uitstraling. Dankzij de haarscherpe prints kun je de sneeuw haast voelen en krijg je meteen dat heerlijke winterse gevoel.

Warm flanel

Niet alleen de knusse prints brengen sfeer en warmte in de slaapkamer ook het materiaal draagt daaraan bij. Een flanellen dekbedovertrek is namelijk heerlijk warm. Flanel is bij uitstek geschikt voor de koudere wintermaanden doordat het zich snel aan je lichaamstemperatuur aanpast en warmte goed vasthoudt. Kies voor een dekbedovertrek met een hip dessin van kerststerren of ga voor een Nordic print met rendieren en andere winterse elementen. Ook een schitterend breipatroon in warme aardetinten draagt bij aan de gezellige kerstsfeer. De keuze is aan jou!

Kerst plaids

In de winterperiode brengen we veel tijd door in huis. De lange, donkere avonden zijn perfect voor een filmavondje op de bank. Daarbij kan een heerlijke plaid natuurlijk niet ontbreken, want zeg nou zelf wat is er lekkerder dan gezellig samen onder een dekentje een film of serie te kijken? Kies voor de ultieme winterse uitstraling voor een plaid met een winters dessin van sneeuwvlokjes, rendieren en ruitpatronen. In een rode kleur versterkt het nog meer het kerstgevoel. Naast dat een plaid ultiem comfort biedt, kan de plaid ook als sfeermaker dienen in jouw interieur. Zowel in de woon- als slaapkamer is een plaid een mooie accessoire.

Kerstcadeaus

Onder de kerstboom horen traditiegetrouw cadeautjes. Heb je dit jaar nog geen idee wat je als kerstcadeau moet geven aan familie en vrienden? Denk dan eens aan beddengoed. Een functioneel en decoratief kerstcadeau. Zo tover je de kinderkamer om in een winters paradijs met een van de vrolijke kinderdekbedovertrekken vol dierenprints die kerstkledij dragen. Of maak je moeder of beste vriendin blij met een heerlijk warme plaid. Naast onze kerst dekbedovertrekken hebben we nog veel meer beddengoed zoals hoofdkussens, (hoes)lakens en dekbedden. En ook voor badtextiel ben je bij ons aan het juiste adres. Kijk rustig rond op onze kerst inspiratie pagina en maak de kerstsfeer in huis compleet!

Met welk kerst dekbedovertrek maak jij het gezellig in de slaapkamer?

Vorig artikel
Beddinghouse Avalon dekbedovertrek
Volgend artikel