Art Deco slaapkamer: chic slapen in jaren '20 stijl

Art Deco slaapkamer: chic slapen in jaren ’20 stijl

Kian dekbedovertrek Beddinghouse

In een Art Deco slaapkamer waan je je even aan boord van de Oriënt Express. Luxe, avontuur en mysterie zijn dan ook de sleutelwoorden van deze elegante en toch stoere woontrend. Deze eigenwijze stroming uit de kunst en de architectuur is ontstaan tijdens de Roaring Twenties en combineert geometrische vormen in rijke kleuren met weelderige versieringen in glimmende materialen. Benieuwd naar hoe jij dit chique wereldse design ook in jouw slaapkamer kunt toepassen? We helpen je graag op weg!

Geometrische motieven

De extravagante Art Deco woontrend is geen stijl voor muurbloempjes. Het opvallende design kenmerkt zich door een bonte mix van geometrische vormen en patronen. Zigzaglijnen, boogjes, trapmotieven maar ook exotische dessins, zoals slangen- of krokodillenprintjes, strijden om een ereplaats in het behang en de visgraat vloer. Maar ook in het bedtextiel komen deze grafische en etnische motieven terug. Zij brengen niet alleen ruimte en diepte in het interieur, maar geven ook net die extra sparkle aan je bed.

Diepe kleuren

De complexe, intense kleuren van de Art Deco stijl zorgen voor een gevoel van nostalgie, warmte en geborgenheid. Bovendien toveren deze rijke tinten donkergroen, nachtblauw en bordeauxrood jouw slaapkamer eenvoudig om in een vijfsterren hotelkamer. Goudkleurige details mogen natuurlijk niet ontbreken om de glamoureuze look te versterken. Verschillende laagjes en texturen kunnen verder helpen om een knusse sfeer te creëren. Dus drapeer een elegante bedsprei nonchalant over je bed om de strakke lijnen van de symmetrische motieven zachter te maken. Ook sierkussens zijn ideale accessoires om een speels kleuraccent en extra textuur toe te voegen.

Luxe materialen

Dure, glimmende materialen geven de rijke patronen en kleuren nog meer allure. Om de symmetrie en eenvoud van het design te benadrukken maakt de Art Deco interieurstijl ook vaak gebruik van opvallende reflecterende elementen. Naast spiegels, marmer en gelakte donkere houtsoorten, spelen ook hoogglans metalen, zoals koper, messing en chroom, een prominente rol in deze chique interieurstijl. Voor het beddengoed kies je daarom natuurlijk voor zacht glanzende materialen als velvet, zijde of satijn. Deze fluweelzachte stoffen voelen niet alleen heerlijk comfortabel aan, maar zijn ook een lust voor het oog. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is een sprankelend glaasje bubbels inschenken om heerlijk decadent te genieten van jouw eigentijdse Hotel Chic slaapkamer.

Hoe ga jij de Art Deco woontrend toepassen in jouw slaapkamer?

Vorig artikel
Good Morning Farm dekbedovertrek
Volgend artikel